Clicky


Werknemers dreigen met meer acties bij Grolsch

Werknemers dreigen met meer acties bij Grolsch
09-10-2013 17:00 | Algemeen | auteur De Redactie

ENSCHEDE (Novum) - Stakende werknemers van Grolsch in Enschede zijn bereid tot onaangekondigde of langer durende acties als de directie niet ingaat op hun looneisen. Dat zegt bestuurder van FNV Bondgenoten Erik de Vries. Woensdag staakten 150 man voor een hoge structurele loonsverhoging.

De brouwerij in Enschede werd woensdag twee uur lang stilgelegd. Om 15.00 uur ging de middagploeg weer aan het werk. Volgens de vakbond maakte de directie van Grolsch geen gebruik van de uitnodiging om de stakers toe te spreken en was er verder ook geen contact.

De medewerkers van Grolsch willen een structurele loonsverhoging van twee procent, zoals de collega's bij Heineken al eerder binnenhaalden. Grolsch biedt volgens de bond een verhoging van driekwart procent.

Het personeel kan de loonsverhoging wel aanvullen tot twee procent, als de fabriek aan een bepaalde prestatienorm voldoet. In ruil daarvoor moeten wel drie atv-dagen worden ingeleverd. De beloningsconstructie zou zijn opgelegd door SABMiller, de eigenaar van Grolsch.