Clicky


FedEx breidt haar verzendopties voor de gezondheidszorg uit met nieuwe verpakking voor gekoeld vervoer

FedEx breidt haar verzendopties voor de gezondheidszorg uit met nieuwe verpakking voor gekoeld vervoer
10-10-2013 10:47 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BRUSSEL - FedEx Corp. kondigt vandaag de uitbreiding aan van haar assortiment temperatuurgecontroleerde verpakkingen (temperature controlled packaging - TCP). Het gaat om een nieuwe verpakking voor gekoeld vervoer waarbij zendingen tot 96 uur lang op een temperatuur van  2 tot 8° Celsius kunnen worden gehouden.

De nieuwe verpakking biedt de gezondheidszorg belangrijke voordelen: betrouwbaarheid, kostenefficiëntie, milieuvriendelijkheid en eenvoudig te gebruiken. De verpakking is nu verkrijgbaar voor klanten in België, Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, India, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Het gepatenteerde systeem, geproduceerd door NanoCool, bereikt een temperatuur van 4°C in minder dan vijf minuten, zonder het gebruik van gelpacks of droogijs. De verpakking handhaaft de temperatuur met een speciaal koelsysteem dat water verdampt, een proces dat wordt geactiveerd met slechts een druk op de knop in de doos.

"De wereldwijde vraag naar temperatuur gecontroleerde zendingen groeit snel en FedEx Healthcare Solutions groeit net zo snel," zegt Carlo Novi, managing director van Global Accounts, FedEx Express Europa, Midden-Oosten, het Indische subcontinent en Afrika. "Met onze nieuwe verpakking bieden we FedEx klanten de gemoedsrust dat hun temperatuurgevoelige zendingen worden afgehandeld in het beveiligde FedEx-netwerk."

FedEx levert niet alleen een betrouwbare en kostenefficiënte methode om temperatuurgevoelige zendingen te vervoeren – het bedrijf levert deze service ook met gebruiksgemak voor haar klanten. De voordelen van het systeem zijn onder andere:

  • Betrouwbare omgevingstemperatuur van 2 tot 8°C gedurende maximaal 96 uur na activering zonder gelpacks of droogijs
  • Gemakkelijk te gebruiken product zonder koeling, bevriezing of ‘pre-conditioning’ stappen
  • Kleinere, lichtere verpakkingen die minder dan de helft wegen van sommige gelpack systemen
  • Geen ingewikkelde montage nodig, het pakket is direct klaar voor gebruik
  • Verpakkingen die gemakkelijker tot gewoon afval te verwerken zijn dan gelpacks en die minder verpakkingsafval produceren
  • Voldoet aan regelgeving voor zowel infectueuze stoffen (alleen UN3373) als niet-infectieuze klinische monsters

De verpakking, die ook kan worden gebruikt in combinatie met FedEx Priority Alert® services, maakt onderdeel uit van een breed assortiment FedEx Healthcare oplossingen die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de meest nauwgezette verzendeisen van FedEx klanten.

"We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor de branche, omdat onze klanten altijd hun grenzen willen verleggen - vooral in de gezondheidszorg," zei Novi.

"Als het gaat om belangrijke, levensreddende artikelen doen wij wat we kunnen om de nieuwste state-of-the-art cold chain technologie te ontwikkelen die deze gevoelige goederen in transit kan beschermen. Onze klanten rekenen op ons voor oplossingen die aansluiten op de snelheid en temperatuurspecificaties die cruciaal zijn voor de branche."