Clicky


Medewerkers Grolsch leggen opnieuw werk neer

Medewerkers Grolsch leggen opnieuw werk neer
11-10-2013 11:36 | Algemeen | auteur De Redactie

ENSCHEDE (Novum) - De nachtploeg van Grolsch heeft vrijdag om 03.00 uur het werk onaangekondigd voor enkele uren neergelegd. Volgens bestuurder van FNV Bondgenoten Erik de Vries komt dat doordat de directie van de bierbrouwer geen enkel contact heeft gezocht na de staking van woensdag. De ochtendploeg in Enschede startte de productie om 06.00 uur weer op.

De medewerkers van Grolsch voeren actie voor een loonsverhoging van twee procent. Grolsch biedt driekwart procent structurele verhoging. Dat kan worden aangevuld tot twee procent, als de fabriek bepaalde prestaties behaald. De brouwer wil dan wel dat medewerkers drie atv-dagen inleveren.

Volgens De Vries is het arbeidsconflict bij Grolsch verhard door de afwachtende houding van de directie. "Het lijkt wel alsof ze dit conflict niet helemaal serieus nemen", stelt De Vries.

Afgelopen woensdag werd al twee uur lang gestaakt. Die acties waren aangekondigd, waardoor de schade voor Grolsch beperkt bleef volgens Bondgenoten. De vakbond kondigde echter toen al aan dat er onaangekondigde acties of langer durende acties zouden volgen, als de directie geen toenadering zou zoeken. Maandag bespreekt De Vries met het stakingscomité mogelijke volgende acties.