Clicky


Negen naar ziekenhuis met koolmonoxidevergiftiging

Negen naar ziekenhuis met koolmonoxidevergiftiging
15-10-2013 20:20 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTELVEEN (Novum) - Drie volwassenen en een kind hebben dinsdag in Amstelveen een koolmonoxidevergiftiging opgelopen. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, laat de brandweer weten. Later op de avond werd ook een gezin met drie kinderen uit Amsterdam met een koolmonoxidevergiftiging naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer kreeg rond 17.30 uur een melding over een gaslucht in een woning aan de Amstelveense Kierkegaardstraat, waar een ouder en een kind waren. Een gaslek werd niet gevonden, maar wel een verhoogde concentratie koolmonoxide. Ook in de woning van de buren werd een verhoogde concentratie van het giftige gas gemeten. Daar waren twee volwassenen aanwezig.

De verhoogde concentratie was ontstaan door een kapotte verwarmingsinstallatie. De woningen zijn inmiddels geventileerd. De bewoners is geadviseerd niet meer te stoken tot de problemen zijn opgelost.

Later op de avond werd de brandweer gealarmeerd omdat in een huis aan de Michelangelostraat in Amsterdam een CO-melder was afgegaan. Het gezin had al een paar dagen problemen met warm water. Toen de bewoner de kelderdeur opende om de cv te controleren ging de CO-melder af. De concentratie koolmonoxide in de kelder was volgens de brandweer zeer hoog.