Clicky


Bouw verwacht volgend jaar personeelskrapte

Bouw verwacht volgend jaar personeelskrapte
16-10-2013 10:29 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Een derde van de bouwbedrijven verwacht volgend jaar, in tegenstelling tot dit jaar, moeite te krijgen met het werven van personeel. Dat blijkt uit onderzoek van loonstrookverwerker ADP Nederland en adviesbureau Berenschot onder duizend personeelsverantwoordelijken.

Dit jaar heeft maar zeven procent van de bouwbedrijven problemen met het vinden personeel. De bouw kampt de afgelopen tijd met veel ontslagrondes en hoge werkloosheid.

Gemiddeld verwacht volgend jaar een kwart van de Nederlandse bedrijven moeite te hebben met het vervullen van vacatures. De verschillen per sector zijn echter groot. De ict-branche kent dit jaar al grote problemen met het vinden van personeel. Van de personeelsverantwoordelijken beaamt 44 procent dit. Voor volgend jaar verwacht bijna de helft moeilijkheden. In de cultuur- en sportwereld zijn er geen problemen, en die worden ook niet verwacht.

Net als in de bouw wordt het in het onderwijs lastiger functies in te vullen. Over dit jaar geeft dertien procent aan moeite te hebben met het vinden van leraren. Voor volgend jaar verwacht 23 procent tegenwind.