Clicky


Drie Snekers aangehouden voor brandstofdiefstal

Drie Snekers aangehouden voor brandstofdiefstal
16-10-2013 11:46 | Binnenland | auteur De Redactie

JOURE - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie Snekers aangehouden op verdenking van de diefstal van brandstof.

Surveillerende agenten reden ’s nachts over de Marwei in Delfstrahuizen. Langs de kant van de weg, op het fietspad, stond een auto geparkeerd. In het voertuig lag een 40-jarige inwoonster van Sneek zogenaamd te slapen. Op de achterbank en in de kofferbank stonden diverse jerrycans, waarvan een deel was gevuld met brandstof. Agenten hadden sterke vermoeden dat de vrouw, wellicht samen met anderen, betrokken was bij de diefstal van brandstof.

Agenten hielden de auto dan ook in de gaten. Uiteindelijk stapten twee mannen in de auto en reden ze weg. Op de Sewei in Joure kregen de drie een stopteken, waarna ze werden aangehouden. In het voertuig vonden agenten, naast de jerrycans, een breekijzer en een bivakmuts. Dit alles werd in beslag genomen, ook de auto ging mee.

De twee mannen van 20 en 22 jaar en de 40-jarige vrouw werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.