Clicky


Maersk Container Industry genomineerd voor twee prijzen

Maersk Container Industry genomineerd voor twee prijzen
17-10-2013 10:33 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Een geavanceerd soort isolatischuim en een ingenieuwze manier om vers voedsel t vervoeren hebben Maersk Container Industry(MCI) twee nominaties voor opgeleverd bij de Containerization International Awards van 2013.

"Het is een eer voor het onderzoeks- en ontwikkelteam van MCI om nu finalist te zijn voor twee prestigeuze prijzen. Dit terwijl er zoveel goede projecten en bedrijven deelnemen", zegt Casper Jacobsen, duurzaamheidscoördinator bij MCI.


MCI doet in de categorie "Technologische Innovatie van het Jaar" mee met met de automatische ventilatie, de AV+. Deze installatie bespaart energie door het beheersen van verse lucht ventilatie in koelcontainers. concurreert voor de " Technologische Innovatie van het jaar "-prijs als erkenning voor de automatische ventilatie , AV + , wat energie bespaart door het beheersen van verse lucht ventilatie in koelcontainers . Een speciale technologie, gecontroleerde atmosfeer (CA), houdt bij hoe groenten en fruit rijpen en ademen in de container tijdens het transport. CA verbetert de houdbaarheid en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld bananen in plaat van 20 dagen nu 45 dagen onderweg kunnen zijn. Dat zorgt ervoor dat bananentelers nu nieuwe markten kunnen aanboren.

In de categorie "Maatschappelijke verantwoordelijkheid" doet MCI mee met het SAVE FOOD initiatief. Dit is een initiatief van de Verenigde Staten om de wereldwijde voedselverspilling tegen te gaan. MCI werkt hier samen met zijn MCI isolatieschuim, SuPoTec, aan mee. Volgens het Wereld Natuur Fonds, WNF, loopt MCI hiermee voorop op de EU-wetgeving ter bescherming van het klimaat en de onzonlaag van de aarde.

De  jaarlijkse Containerization International Awards worden dit jaar op 24 oktober in Londen gehouden. Deze awards zijn voor bedrijven die actief hun steentje bijdragen om containertransport, containervaart en containerterminals veiliger en groener te maken.