Clicky


Integrale verkeerscontrole Badhoevedorp

Integrale verkeerscontrole Badhoevedorp
17-10-2013 19:19 | Controles | auteur De Redactie

BADHOEVEDORP - De politie heeft donderdag van 08:00 uur tot 15:00 uur een integrale verkeerscontrole gehouden in de Haarlemmermeer. De controle werd gehouden in samenwerking met onder andere de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Douane, de Belastingdienst en meerdere specialismen van de politie.

De politie had een controle locatie ingericht op een terrein op de A9, ter hoogte van Badhoevedorp. De motorrijders van de politie brachten de vrachtwagencombinaties naar de controle locatie.

In totaal zijn 39 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. Bij de controle werden diverse gebreken en overtredingen geconstateerd. De politie deelde zeventien processen-verbaal uit voor, afvallende lading(3x), technische mankementen cq. technische staat(12x), voor overtreding van de rij- en rusttijden(2x).

Ook werden er 10.286 voertuigen gescand door de ANPR: een kentekenlezend apparaat, dat gekoppeld is aan een computerbestand. In dit bestand zitten de gegevens van onder andere drankrijders, wanbetalers, gezochte personen, mensen met een belastingschuld etc.

In verband met belastingschulden werden 59 auto’s door motorrijders van politie naar de controlelocatie geleid. De Belastingdienst legde beslag op 23 auto’s. Hiervan werden 9 direct afgevoerd door de Belastingdienst.

Ook werden 15 weggebruikers aan de kant gezet omdat zij nog boetes hadden openstaan van de politie. Deze boetes werden direct betaald en de wanbetalers konden hun weg weer vervolgen.

Verder werd onder andere een rijbewijs ingevorderd van iemand die niet meer mocht autorijden en werd een automobilist met alcholslot gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol.

De politie houdt dit soort controles om de verkeersveiligheid van de weggebruikers te verhogen.