Clicky


Crisismaatregelen woningbezitter verlengd

Crisismaatregelen woningbezitter verlengd
18-10-2013 20:16 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - De crisismaatregelen voor huiseigenaren met dubbele woonlasten worden met een jaar verlengd. Dat maakte staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) vrijdag bekend na afloop van de ministerraad.

Het gaat om huiseigenaren die met twee huizen in hun maag zitten, waarvan er een te koop staat. Zij mogen nu nog drie jaar de dubbele hypotheekrente aftrekken, maar die termijn zou per 2014 worden teruggebracht tot twee jaar. Weekers heeft echter besloten om deze maatregel met een jaar te verlengen.

Hetzelfde geldt voor eigenaren die een woning tijdelijk hebben verhuurd. Nu nog mogen zij de hypotheekrente weer aftrekken zodra de woning weer leeg en te koop staat. Ook deze maatregel wordt met een jaar verlengd.

"Mensen hoeven zich geen zorgen te maken over komend jaar", zei Weekers. De bewindsman komt met zijn besluit tegemoet aan het pleidooi van de Vereniging Eigen Huis, die vrijdag nog pleitte voor de verlening van beide maatregelen. "De Vereniging Eigen Huis wordt op zijn wenken bediend", zei Weekers. Maar hij tekende aan dat hij al van plan was om deze besluiten te nemen.

Op termijn wil Weekers wel weer af van de crisismaatregelen en terug naar de gebruikelijke termijnen. "Ik zie dat de woningmarkt licht aan het herstellen is, maar de markt is nog wel broos en fragiel." Daarom moet huiseigenaren nu toch wat zekerheid worden geboden voor het komende jaar, aldus de bewindsman.