Clicky


Vrachtwagen belandt op middengeleiderail op A12

Vrachtwagen belandt op middengeleiderail op A12 [+foto's]
22-10-2013 12:24 | Ongevallen | auteur De Redactie

NOOTDORP - De A12 bij Nootdorp is dinsdag aan het eind van de ochtend in beide richtingen afgesloten. Een vrachtwagen op de rijbaan richting Utrecht schoot rond 11:45 uur door de middenberm.

De rijbaan richting Den Haag blijft nog uren afgesloten. De vrachtwagen hangt op de betonnen middengeleiderail en lijkt klem te zitten onder een spoorbrug Daardoor zijn de bergingswerkzaamheden bijzonder complex en omvangrijk.

De vrachtwagen staat instabiel midden op de betonnen barrier. Daardoor bestaat de kans dat hij omvalt. Omdat de vrachtwagen precies onder een viaduct staat, kan de vrachtwagen niet getakeld worden. Wegslepen levert ook gevaar op.

 


©Foto: Tom Roeleveld

Ook heeft de vrachtwagen liters brandstof gelekt, wat op de rijbaan richting Den Haag ligt. Ook een rijstrook richting Utrecht is besmeurd. Rijkswaterstaat zal bovendien de middenberm moeten repareren. Rond drie uur ging de rijbaan richting Utrecht weer gedeeltelijk open. Er zijn 2 rijstroken vrijgegeven, alleen de linkerrijstrook is nog dicht, meldt de ANWB.

De VID verwacht flinke problemen voor de avondspits in de Haagse regio. Het verkeer vanuit Den Haag kan via de A12 langs het ongeval passeren. Het verkeer dat vanaf de A13 richting Den Haag wil wordt via de N14 omgeleid.


©Foto: Herman Smits


©Foto: Stephan Okhuijsen