Clicky


Verbeek tekent tot medio 2015 bij Nürnberg

Verbeek tekent tot medio 2015 bij Nürnberg
22-10-2013 15:49 | Sport | auteur De Redactie

(Novum) - Gertjan Verbeek is tot en met volgend seizoen trainer van FC Nürnberg. De 51-jarige coach tekende een contract tot medio 2015 bij de nummer zestien van de Bundesliga. Dat werd dinsdag tijdens zijn officiële presentatie bekendgemaakt. Verbeek volgt de ontslagen Michael Wiesinger op.

Verbeek krijgt als opdracht om Nürnberg voor de Bundesliga te behouden. "Het doel is om weg te blijven bij de onderste plaatsen", vertelde de vorige maand bij AZ ontslagen trainer. "Ik heb wel wat ideeën, maar het gaat ook om de kwaliteit van de spelersgroep. Daarna zie ik wel wat ik hier uit kan richten."

Boulevardkrant Bild verwelkomde Verbeek door dinsdagochtend een foto van de Nederlandse trainer naast die van Rod Stewart te plaatsen. "Om met hem vergeleken te worden, vind ik een compliment", verkondigde de trainer met een knipoog. "Ik kan alleen niet zingen."

Voor Verbeek, die aankondigde zo snel mogelijk Duitse les te gaan volgen, wordt het zijn eerste buitenlandse klus. In Nederland was hij voor zijn periode bij AZ werkzaam bij sc Heerenveen, Feyenoord en Heracles Almelo.