Clicky


Klacht tegen neuroloog om valsheid in geschrifte

Klacht tegen neuroloog om valsheid in geschrifte
22-10-2013 19:57 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Tegen een neuroloog van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam is een klacht ingediend bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Letselschadeadvocaat Yme Drost heeft de inspectie gevraagd een onderzoek in te stellen naar de handelwijze van emeritus hoogleraar Rien Vermeulen naar aanleiding van zijn uitspraken in het KRO-programma Brandpunt dat zondag wordt uitgezonden.

Neuroloog Vermeulen neemt het in het programma op voor zijn oud-collega Ernst Jansen Steur door te zeggen dat ook hij de resultaten van neurologische tests heeft vervalst zodat patiënten het middel Exelon vergoed kunnen krijgen. De medisch specialist zegt de scores te hebben aangepast zodat alzheimerpatiënten het medicijn niet zelf hoefden te betalen.

"Dat is valsheid in geschrifte en in strijd met de wet", zegt Drost dinsdagmiddag in een toelichting. De advocaat vergelijkt het met 's nachts rijden op de snelweg. "Dan is er geen kip op de weg, maar mag ik toch geen 200 kilometer per uur rijden." Vermeulen was niet direct beschikbaar voor een reactie.

De strafzaak tegen Jansen Steur gaat 4 november van start. De arts was verslaafd aan medicijnen en wordt ervan verdacht jarenlang op grote schaal verkeerde diagnoses te hebben gesteld.