Clicky


Dode bij botsing met politiebus in Apeldoorn

Dode bij botsing met politiebus in Apeldoorn
25-10-2013 23:59 | Ongevallen | auteur De Redactie

APELDOORN - Vrijdagavond rond 20:30 uur, is op de Europaweg in Apeldoorn een 47-jarige vrouw uit Apeldoorn om het leven gekomen na een aanrijding met een politiebus.

De politiebus was onderweg naar een melding, toen het door nog onbekende oorzaak tot een aanrijding kwam met de personenauto.

Eén van de twee politiemensen in de bus, is met lichte verwondingen aan rug en nek naar het ziekenhuis gegaan voor controle. Hij kon dezelfde avond nog naar huis. De andere politieman raakte niet gewond.

De politiebus reed op de Europaweg en het vermoeden is dat de personenauto ergens in de buurt van de Dijkgraafweg de Europaweg opgekomen is. De exacte toedracht van het ongeval is nog onduidelijk en wordt onderzocht, meldt de politie.

update: 26-10-2013 | 21:00

Vanwege onduidelijkheid bij getuigen en betrokkenen over het wel of niet hebben gevoerd van zwaailichten en sirenes, wil de politie, vooruitlopend op het totale onderzoek, duidelijkheid verschaffen op dit punt.

Inmiddels is gebleken dat de betrokken politieauto op weg was naar een spoedmelding. Zij hadden daar aanvankelijk zwaailichten en sirenes voor aan staan, maar deze waren kort voor de aanrijding uitgezet. De politie had hiervoor gekozen om de verdachte, waar zij naar onderweg waren, niet voortijdig te alarmeren over hun komst.

De overige resultaten van het onderzoek zullen, na afronding, op een later moment, naar buiten worden gebracht, meldt de politie.