Clicky


VID: Vrachtwagens met bosjes om door storm

VID: Vrachtwagens met bosjes om door storm[+foto's]
28-10-2013 11:29 | Ongevallen | auteur De Redactie

De herfststorm die momenteel over het land raast zorgt voor grote problemen in het verkeer. Vooral het vrachtverkeer heeft het extra zwaar, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Diverse vrachtwagens zijn gekanteld, her en der in het land. Door de storm is het bergen van de combinaties een lastige klus. Er zal dan ook veelal gewacht moeten worden tot de storm afgenomen is. Dat zal naar verwachting pas rond 14:00 uur zijn. Tot die tijd zal het verkeer hinder ondervinden van de storm, zowel door afsluitingen als de gevaarlijke rijomstandigheden.

Op de A2 richting Utrecht kantelde een lege vrachtwagen ter hoogte van Maarssen. Hierdoor is er slechts 1 rijstrook beschikbaar.

Ook raakte een chauffeur met zijn combinatie in de problemen op de A29 Bergen op Zoom - Rotterdam. De rijbaan op het knooppunt Hellegatsplein is daardoor dicht. Het verkeer wordt geadviseerd via Breda te rijden, over de A29, A59, A17, A16 en A15.


Foto: Twitter/daandobber

Door de storm zijn boven de wisselstrook op de A1 matrixborden kapotgewaaid. De achterkant van de borden scheuren door de harde wind. De wisselstrook is daarom afgesloten. Rijkswaterstaat zal proberen de borden voor de avondspits te repareren, zodat de wisselstrook tijdens de avondspits gewoon gebruikt kan worden. Of dat ook gaat lukken is vooralsnog niet bekend.


Foto: Twitter/Bart Nieuwenhuizen

Door een omgewaaide boom is de A10-Noord ter hoogte van Amsterdam-Noord afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Coentunnel.
De A16 richting Breda is dicht ter hoogte van het knooppunt Ridderkerk-Noord door rommel op de rijbaan. En zuidelijker op de A16 is bij het knooppunt Klaverpolder de rijbaan afgesloten, eveneens door rommel op de rijbaan.

Uit voorzorg is de N57 Middelburg <> Ouddorp in beide richtingen afgesloten door de storm. Verkeer richting Rotterdam wordt omgeleid via Bergen op Zoom (A58/A16).

Nog een foto van een gekantelde vrachtwagen vindt u hier!


LET OP: Heeft u foto's van stormschade onderweg die wij voor publicatie mogen gebruiken? Mailt u ze dan naar: redactie@transport-online.nl onder vermelding van uw naam en 'stormfoto's'.