Clicky


Mirgor en GEFCO vieren 10 jaar samenwerking

Mirgor en GEFCO vieren 10 jaar samenwerking
29-10-2013 16:42 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Mirgor maakt al 10 jaar gebruik van de expertise van GEFCO op het gebied van (overzeese) logistiek. GEFCO heeft speciaal voor Mirgor, een Argentijnse leverancier aan de industrie, een op maat gemaakt logistiek systeem ontwikkeld, waarmee het voor zijn business units “Automotive”, “Electronic home appliances” en “Mobile Phones” op (kosten)efficiënte wijze zijn (inter)nationale goederenstromen kan beheren.

GEFCO verzorgt niet alleen het zeetransport – van zowel volle containers (FCL) als deelzendingen (LCL) – maar ook het luchttransport van onderdelen vanuit Frankrijk, de hub in Duitsland of Azië richting Buenos Aires. De goederen komen in een douane-entrepot terecht en vervolgens distribueert de Groep de goederen vanuit zijn opslagfaciliteiten in Buenos Aires en São Paolo over de weg naar Rio Grande (Tierra del Fuego).

Een zakelijk succesverhaal binnen meerdere internationale sectoren

Mirgor werd in 1983 opgericht en specialiseerde zich in eerste instantie in airconditioningsystemen voor de auto-industrie. Later heeft het zijn activiteiten gediversifieerd, voornamelijk dankzij een aantal overnames. Momenteel is Mirgor preferred supplier voor bedrijven uit verschillende sectoren (automotive, huishoudelijke apparaten en mobiele telefoons). In laatstgenoemde branche bezit het de exclusieve rechten voor de productie van mobiele telefoons van Nokia. Volgens Revista Fortuna, het belangrijkste economische vakblad van Argentinië, bezet Mirgor de 14e plaats op de lijst van de 100 grootste bedrijven in Argentinië.

Deze aanhoudende groei heeft ervoor gezorgd dat Mirgors logistieke stromen zich niet alleen flink uitbreidden, maar ook steeds ingewikkelder werden en zich verspreidden over een steeds groter gebied. Beter beheer en goede monitoring van deze stromen werd voor Mirgor op een gegeven moment dan ook cruciaal om klanten een hoogwaardige dienstverlening te kunnen blijven bieden. GEFCO’s multimodale expertise, de wereldwijde aanwezigheid en het feit dat de Groep actief is op meerdere gebieden, deed Mirgor besluiten zich tot GEFCO te richten en samen de uitdaging aan te gaan.

Mirgor profiteert van extra efficiëntie en kostenbesparing

GEFCO heeft op basis van Mirgors behoeften en operationele grenzen een logistiek plan ontwikkeld, dat gericht is op het optimaliseren van de inzet van het aantal vrachtwagens en het consolideren van zendingen. Dit betekent voor Mirgor niet alleen een verlaging van de logistieke kosten, maar ook van de transittijd (twee dagen). Naarmate de groep verder groeit en er dus nieuwe behoeften ontstaan, wordt ook het plan doorontwikkeld.

Voor de overzeese goederenstromen vanuit Europa en Azië startte GEFCO Argentinië diensten op het gebied van LCL, FCL en douane-opslag. Dit resulteerde voor GEFCO in een sterkere onderhandelingspositie en scherpere tarieven voor Mirgor. Eenmaal ingevoerd, worden de goederen via GEFCO’s continentale netwerk doorgevoerd naar de fabriek in Rio Grande.

Ondersteund door GEFCO’s opslagexpertise (vooral op het gebied van herverpakken, maatwerkverpakkingen en het beheer van tijdelijke just-in-time voorraden) kan Mirgor niet alleen de betrouwbaarheid van zijn lever- en distributieprocessen vergroten, maar het betekent ook een optimaal ruimte- en voorraadbeheer.

Nog een groot voordeel voor Mirgor is dat de goederenstromen door de effectieve IT-systemen te allen tijde inzichtelijk en volgbaar zijn. Ten slotte kan Mirgor altijd rekenen op een snelle reactie en vakkundigheid van het vaste GEFCO-team, dat aan de hand van eventuele afwijkingen in de productie het oorspronkelijke logistieke plan zal aanpassen.

“Mirgor heeft GEFCO Argentinië als strategische partner gekozen omdat kwaliteit en service bij beide bedrijven centraal staan”, stelt Ricardo Andia, Manager overzeese activiteiten bij GEFCO Argentinië. “GEFCO beschikt over de meeste ervaring in technische logistiek. Daardoor kan het door-to-dooroplossingen bieden voor zowel regionale als internationale goederenstromen. We streven voortdurend naar een duurzame verbetering van de supply chain zodat we ervoor kunnen zorgen dat onze klanten concurrerender kunnen opereren.”

Veelzijdige expertise – meer toegevoegde waarde en differentiatie

GEFCO is een toonaangevende speler op het gebied van logistiek voor fabrikanten en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd die alle aspecten binnen de leverketen omhelst – van goederentransport over zee en over land, tot opslaglogistiek, beheer van herbruikbare verpakkingen en fiscale en douanevertegenwoordiging. Met zijn geïntegreerde maatoplossingen kan GEFCO de meest complexe industriële uitdagingen aan.

“Overzeese en overlandactiviteiten raken steeds meer met elkaar verweven. En daar houden we rekening mee bij het ontwikkelen van onze competitieve door-to-dooroplossingen voor de leverketen”, aldus Johannes Nanninga, hoofd van overzeese activiteiten. “Onze expertise en wereldwijde netwerk stellen GEFCO in staat om complexe intercontinentale goederenstromen te beheren.”

Via zijn overzeese divisie zorgt GEFCO voor het afhalen van de goederen, consolidatie bij een van zijn hubs of in de exporthaven, opslag, het vastzetten van de lading en de benodigde douaneformaliteiten. Voor fabrikanten betekenen deze geïntegreerde logistieke oplossingen kortere transittijden, kostenbesparingen en een optimale globalsourcingstrategie. Het overzeese netwerk wordt aangevuld met bijna 500 internationale continentale verbindingen die allemaal volgens dezelfde procedures, kwaliteitsstandaarden en met dezelfde informatiesystemen beheerd worden.