Clicky


Nieuwe GINAF 10x8 voor CITO

Nieuwe GINAF 10x8 voor CITO
30-10-2013 10:35 | GINAF | auteur De Redactie

UTRECHT - GINAF dealer Van Ginkel Techniek uit Utrecht leverde recent een stoere 10x8 af bij CITO in Nederhorst den Berg. Bij CITO heeft men voor dit voertuig gekozen vanwege de uitstekende ervaringen met GINAF, het zeer grote wettelijke en technische laadvermogen, maar vooral vanwege de uitstekende terreinprestaties.

Op korte termijn zal de vloot van CITO nog verder worden uitgebreid met een GINAF 8x8 die op dit moment in aanbouw is. De voertuigen zullen twee GINAF’s vervangen,  die ondertussen ieder  meer dan een miljoen kilometer hun werk hebben gedaan.

De werkzaamheden van Cito Transport betreffen vooral het afvoeren van vervuilde grond of asfalt en het aanvoeren van schoon zand. Ook leveren ze klei, tuinaarde, gebroken puin, grind, betonklinkers, 5, 7 en 10 duimers, basaltsplit en Schots graniet. Daarnaast levert CITO tijdens de winterperiode een belangrijke bijdrage aan het berijdbaar houden van een deel van het Nederlandse wegennet, door met een groot deel van hun voertuigen te strooien en/of te schuiven.

 Het voertuig was reeds eerder te bewonderen tijdens de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem in september jl. en is ondertussen door Hyva voorzien van een volledig nieuwe kipper.