Clicky


Reorganisatie drukt nettowinst Lufthansa

Reorganisatie drukt nettowinst Lufthansa
31-10-2013 11:09 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

FRANKFURT (Novum/AP) - Lufthansa heeft de nettowinst in de eerste negen maanden van het jaar zien dalen met 65 procent. De Duitse luchtvaartmaatschappij boekte een winst van 247 miljoen euro, tegenover 697 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De daling is het gevolg van reorganisatiekosten en eenmalige afschrijvingen, meldt Lufthansa donderdag.

De omzet van de luchtvaartmaatschappij daalde met 0,2 procent ten opzichte van de eerste negen maanden in 2012 en kwam uit op 22,8 miljard euro. Lufthansa vervoerde wel minder passagiers en voerde minder vrachtvluchten uit. Hierdoor daalden de kosten die het bedrijf maakte voor brandstof.

Lufthansa investeerde in de eerste negen maanden zo'n 1,9 miljard euro, evenveel als in de eerste drie kwartalen vorig jaar. Van het bedrag ging 1,7 miljard naar het moderniseren en het onderhoud van de vloot. Voor dit jaar verwacht Lufthansa een hogere winst voor belastingen tussen de zeshonderd en zevenhonderd miljoen euro. De omzet blijft naar verwachting gelijk met vorig jaar.