Clicky


Werkloosheid eurozone voor derde maand stabiel

Werkloosheid eurozone voor derde maand stabiel
31-10-2013 11:44 | Algemeen | auteur De Redactie

Novum) - De werkloosheid in de eurozone is in september niet verder opgelopen ten opzichte van augustus en juli. Zo'n 19,4 miljoen mensen zaten in september zonder werk in de zeventien landen van de muntunie. Dit komt neer op 12,2 procent van de beroepsbevolking, meldt Europees statistiekbureau Eurostat donderdag.

Ook in alle 28 landen van de Europese Unie bleef de werkloosheid nagenoeg stabiel. In juli en augustus was hier 10,9 procent van de beroepsbevolking werkloos, in september was dit elf procent. Vergeleken met september vorig jaar steeg het aantal werklozen in de EU met 978 duizend.

De werkloosheid steeg het hardst ten opzichte van 2012 in Cyprus en Griekenland. In Letland en Estland nam de werkloosheid het hardst af. Het werkloosheidspercentage in Nederland kwam net als in juli en augustus uit op zeven procent.

De jeugdwerkloosheid bleef onverminderd hoog in zowel de EU als de eurozone. Respectievelijk 5,6 en 3,5 procent van de jongeren onder de 25 jaar hadden in september geen baan. In Griekenland, Spanje en Kroatië was meer dan de helft van de jongeren werkloos.