Clicky


Trekker van Vos Logistics gaat in vlammen op

Trekker van Vos Logistics gaat in vlammen op [+foto's]
31-10-2013 11:55 | Brand | auteur De Redactie

BUXTEHUDE(D) - Op de B73 brandde woensdagochtend rond 11:20 uur een trekker van een bulkwagen van de firma Vos Logistics volledig uit. Het incident zorgde voor lange files in beide richtingen.

Door nog onbekende redenen vloog de cabine van de 47-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur in de brand. De vrachtwagenchauffeur wist zijn vrachtwagen nog op tijd aan de kant te zetten. Automobilisten die rook uit de vrachtwagen zagen komen hadden inmiddels al de hulpdiensten gealarmeerd.

Omdat men in eerste instantie dacht dat er gevaarlijke stoffen werden vervoerd werden ook de lokale defensie en de milieugroep Neukloster ingeschakeld. Uiteindelijk bleek dat de tank gevuld was met polycarbonaat korrels. Deze worden gebruikt bij het vervaardigen van cd's. Een gevaar voor de omgeving was er daardoor ook niet.

Door de snelle komst van de brandweer kon voorkomen worden dat de bulktrailer ook in brand vloog. De cabine brandde echter wel volledig uit. De totale schade wordt op zo'n 50.000 euro geschat, meldt de politie.

De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd bij de brand.

©Foto's: Duitse Polizei