Clicky


Werkzaamheden Noordbrug Terneuzen

Werkzaamheden Noordbrug Terneuzen
31-10-2013 20:36 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

TERNEUZEN - Tijdens inspectie is gebleken dat de cilinder van de Noordbrug van de Westsluis in Terneuzen niet naar behoren functioneert. Veiligheid staat bij Rijkswaterstaat voorop daarom stellen we de brug buiten werking totdat de cilinder vervangen is. Dat betekent dat de brug vanaf donderdag 31 oktober 20:00 uur omhoog en vastgezet wordt voor onbepaalde tijd.

Het wegverkeer kan hierdoor alleen gebruik maken van de Zuidbrug. Gaat deze brug open voor het scheepvaartverkeer, dan kan het wegverkeer niet over de Westsluis. Als er dan te lange files dreigen te ontstaan, wordt het verkeer op aangeven van verkeersregelaars omgeleid via de N252 over de brug van Sluiskil. De verkeersregelaars worden vanaf vrijdagmorgen 1 november ingezet. Voetgangers en fietsers kunnen in de loop van 1 november ook gebruik maken van de roldeur bij de Noordbrug. Rijkswaterstaat kijkt samen met de aannemer wanneer de cilinder precies vervangen wordt en de brug weer in werking treedt.

Bloktijden

Tijdens de ochtendspits wordt er van 07:40 tot 08:20 uur geen scheepvaart geschut, dus dan kan het wegverkeer ongehinderd gebruik maken van de Zuidbrug. Deze regeling geldt ook voor de avondspits van 16:40 tot 17:20 uur. Een enkele keer kan het voorkomen dat tijdens de bloktijden de brug open moet voor een getijde-afhankelijk zeeschip. Deze schepen zijn voor doorvaart afhankelijk van vloed, anders moeten zij 12 uur wachten voor een volgende doorvaart.

Streekbussen

Buiten de bloktijden wordt er, op basis van de dienstregeling, zoveel mogelijk geprobeerd de bussen te laten passeren tussen het schutten door. Als de Zuidbrug openstaat, mogen de bussen vooraan opstellen, zodat ze er als eerste over kunnen.

Omleidingsroute

Verkeer vanuit de Westerscheldetunnel (N62) richting Terneuzen, volg T.
Verkeer vanuit Sas van Gent richting Terneuzen, volg T.
Verkeer bestemd voor Dow en de Westerscheldetunnel, volg D.