Clicky


Ontslagen bij reorganisatie Van der Wiel Drachten

Ontslagen bij reorganisatie Van der Wiel Drachten
01-11-2013 13:53 | Transport | auteur De Redactie

DRACHTEN - Bij Van der Wiel uit Drachten zullen bij een reorganisatie van het bedrijf twintig werknemers ontslagen worden. Dat meldt interim-directeur Bouwe van Wijk vrijdag in de Leeuwarder Courant.

Naast de twintig arbeidsplaatsen die, vooral in de transporttak van Van der Wiel, zullen verdwijnen, is ook de directeur inmiddels weg. Van Wijk zegt hierover in de Leeuwarder Courant: "De vorige directie heeft het moeilijke besluit om mensen te ontslaan te lang voor zich uitgeschoven."

De reorganisatie is nodig omdat aandeelhouders opdracht gegeven hebben om de financiële positie van het bedrijf voor 2014 weer te optimaliseren.

Volgens de krant zullen er vijftien chauffeurs ontslagen worden. De interim-directeur hoopt het aantal gedwongen ontslagen tot een minimum te beperken door medewerkers die vlak voor hun pensioen zitte een afvloeïngsregeling aan te bieden.

In de tweede helft van november hoopt Van Wijk zijn werknemers meer duidelijkheid te kunnen geven.

Van der Wiel heeft, volgens de eigen bedrijfswebsite, 85 eigen en 40 gehuurde trekkers rijden. Bij van der Wiel Transport werken, volgens de laatste gegevens van de Kamer van Koophandel circa 133 werknemers. In totaal werken bij de Van der Wiel Holding circa 200 werknemers. Het bedrijf realiseert een omzet van circa 50 miljoen euro en is daarmee één van de grotere bedrijven in Noord-Nederland.

Van der Wiel is al meer dan 50 jaar een transporteur en leverancier van wegenbouwmaterialen en logistiek dienstverlener.