Clicky


Vrachtwagenchauffeur ongeval Azewijn aangehouden

Vrachtwagenchauffeur ongeval Azewijn aangehouden
01-11-2013 16:31 | Ongevallen | auteur De Redactie

MONTFERLAND - De politie heeft donderdagavond 31 oktober een 44-jarige man uit Ulft aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een ongeval, het verlaten van de plaats van ongeval en het rijden zonder rijbewijs.

Donderdagochtend raakte een fietsster uit Oude IJsselstreek ernstig gewond nadat op de Meilandsedijk in Azewijn een vrachtwagen met bakstenen kantelde en zij door vallende bakstenen werd geraakt.

Na het ongeval ontstond er onduidelijkheid over wie de vrachtauto had bestuurd. De verklaringen van getuigen kwamen niet overeen met de verklaring van de vrachtwagenchauffeur. De politie stelde hierop een onderzoek in waarbij twee mannen werden aangehouden.

Tijdens het onderzoek bleek dat een 44-jarige man uit Ulft de vrachtwagen had bestuurd. Hij gaf tijdens het verhoor aan dat hij de plaats van het ongeval had verlaten omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Zijn 40-jarige broer uit Gaanderen had zich hierop voorgedaan als de vrachtwagenchauffeur. Beide mannen zijn na verhoor heengezonden en er wordt proces-verbaal opgemaakt. Wat de oorzaak is van het kantelen van de vrachtwagen is nog onduidelijk en wordt verder onderzocht.