Clicky


Prologis koopt distributiecentrum van 23.000 vierkante meter in Utrecht

Prologis koopt distributiecentrum van 23.000 vierkante meter in Utrecht
04-11-2013 09:32 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Prologis, Inc., een toonaangevende eigenaar, exploitant en ontwikkelaar van logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat Prologis European Properties Fund II een volledig verhuurd distributiecentrum heeft aangekocht van Pronam van 23.000 vierkante meter in Utrecht.

Utrecht DC1, gelegen op bedrijventerrein de Lage Weide, is een optimale locatie voor nationale distributie en e-commerce activiteiten met de directe aansluiting op de A2, water en spoor en een rail- en containerterminal.

"Utrecht DC1 voldoet aan onze criteria voor het acquireren van strategische gelegen locaties in de Benelux", zegt Bram Verhoeven, vice president Prologis Benelux. "We blijven zoeken naar mogelijkheden om ons portfolio te versterken en tegemoet te komen aan de behoefte van de klant met strategische acquisities."

Pronam werd bij de verkoop geadviseerd door CBRE en Houthoff. Prologis werd bij de koop geadviseerd door Lexence.

Prologis is de leidende eigenaar en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in de Benelux, met circa 1,2 miljoen vierkante meter aan logistieke en distributieruimte per 30 september 2013.