Clicky


Mostert Transport start failliet VT Verkerk gedeeltelijk door

Mostert Transport start failliet VT Verkerk gedeeltelijk door
05-11-2013 09:34 | Faillissementen | auteur De Redactie

LEIDERDORP - Mostert Transport BV start voor een gedeelte het op vrijdag 1 november failliet verklaarde VT Verkerk Transport & Logistics door. Dat heeft curator mr. F. Somers dinsdagochtend tegenover Transport Online bevestigd.

"Tenminste 30 werknemers gaan mee naar Mostert Transport. Binnen 14 dagen wordt duidelijk of er nog eens 25 werknemers mee over kunnen. Dit hangt af van een grote opdrachtgever die nog moet besluiten of hij mee overgaat naar Mostert Transport", zegt de curator.

Ook directeur Cees van Iperen gaat mee in de doorstart. Het is volgens de curator nog niet bekend in welke functie maar dat zal in elk geval een leidinggevende functie zijn.

Ook een gedeelte van het materieel wordt door Mostert Transport overgenomen. De rest zal, volgens de curator, worden geveild.

Inmiddels werd op 25 oktober al een nieuwe BV opgericht voor de doorstart geheten Mostert Verkerk BV.

Mostert Transport is een familiebedrijf wat reeds 90 jaar actief is in het transport. In 1981 is het bedrijf overgenomen door Dhr. M.M. van den Bogerd. Door overname van het eigen vervoer van diverse opdrachtgevers is Mostert erin geslaagd in 40 jaar tijd uit te groeien tot een toonaangevende logistieke dienstverlener welke actief is op diverse terreinen binnen de logistieke keten.

Mostert Transport heeft als doelstelling een volwaardig logistieke dienstverlener te zijn en op pro-actieve wijze en in nauwe samenwerking met de klant de integrale logistieke keten verder optimaliseren en professionaliseren.