Clicky


Imtech bezuinigt nog meer in Duitsland

Imtech bezuinigt nog meer in Duitsland
07-11-2013 09:43 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Imtech schrapt volgend jaar nog eens driehonderd banen bij zijn Duitse afdeling in een poging het bedrijf weer rendabel te maken. De bezuinigingen volgen op een eerdere ontslagronde bij de Duitse tak, waarbij 550 voltijdbanen verdwenen. Dat maakte de technisch dienstverlener donderdag bekend bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers.

Wereldwijd heeft Imtech het aantal banen inmiddels met een kleine 1400 teruggedrongen. In de komende maanden verdwijnen er naar verwachting nog eens negenhonderd, zo liet Imtech weten. Die ontslagen vinden - behalve in Duitsland - vooral plaats op afdelingen in Noord- en Oost-Europa en op de marineafdeling.

Het kost Imtech veel moeite om de Duitse tak weer op de rails te krijgen, zo meldt topman Gerard van der Aast in een verklaring. Begin dit jaar moest het bedrijf al miljoenen afschrijven vanwege fraude bij zijn Duitse en Poolse activiteiten. Ook vorig kwartaal leverde dat een operationeel verlies van bijna twintig miljoen euro in Duitsland op.

Ook de omzet van het gehele concern liep vorig kwartaal terug, met 8,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. De inkomsten van het bedrijf kwamen uit op een kleine 1,3 miljard euro. Door de flinke kostenbesparingen viel het operationele verlies wel lager uit dan een jaar eerder.

Na aftrek van de kosten kwam Imtech eind september 34 miljoen euro tekort. Dat is bijna veertig procent minder dan in het derde kwartaal van 2012. Onder de streep kwam Imtech vorig kwartaal uit op een nettoverlies van 96 miljoen euro. Het bedrijf gaf, net als vorig kwartaal, vanwege de reorganisatie geen winstverwachting.