Clicky


Gezond Transport reikt Arbotip uit

Gezond Transport reikt Arbotip uit
07-11-2013 10:20 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Dinsdag 5 november ontving Matador B.V. het certificaat van Ron Vonk, manager Kennis- en Adviescentrum  Gezond Transport voor de Stapmaat; een verrijdbaar opstapbordes. Het bordes wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het op- en afstapelen van goederen op pallets of op karren tot maximaal 240 cm. Het vermindert de fysieke belasting van rug, schouders en armen bij het hoog tillen van goederen.

Gezond Transport kent sinds 1998 Arbotips toe aan innovatieve producten die in de sector Transport en Logistiek als hulpmiddel kunnen worden ingezet. Hiermee kunnen de werkomstandigheden van chauffeurs, loods personeel en/of technische medewerkers in het wegvervoer of de logistiek worden verbeterd en leveren daarbij een bijdrage aan de duurzame inzetbaarheid en productiviteit van werknemers. Door het toekennen van de Arbotip wil Gezond Transport deze (hulp) middelen onder de aandacht brengen en het ontwikkelen ervan stimuleren.

De jury is van oordeel dat de Stapmaat een waardevol hulpmiddel is om de fysieke belasting in de sector Transport en Logistiek te verminderen. Het arbeidsrisico van het hoog tillen van goederen wordt voorkomen. Het bordes, de afmetingen en het verrijdbaar zijn van het bordes zijn vernieuwend ten opzichte van bestaande opstappen. De Stapmaat is inzetbaar in  warehouses, magazijnen  en distributiecentra en zal het werkproces nauwelijks of gering beïnvloeden terwijl een gunstig effect op de tilbelasting bereikt wordt bij het stapelen van goederen op hoogte op pallets of op karren.

Om de Arbotip te kunnen krijgen voor een product, dient het aan de volgende voorwaarden te voldoen: het bevordert gezond en veilig werken in het goederenvervoer over de weg en logistieke dienstverlening, het product heeft een  'innoverend' karakter, is eenvoudig toepasbaar en kent een brede toepasbaarheid. Daarnaast heeft het een gunstige verhouding kosten en baten en voldoet het aan de norm- en regelgeving van Nederland.