Clicky


Vakbondsleden stemmen zaterdag over acties bij DSV Solutions

Vakbondsleden stemmen zaterdag over acties bij DSV Solutions
07-11-2013 10:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

De leden van FNV Bondgenoten bij DSV Solutions Nederland besluiten op zaterdag 9 november of zij gaan actievoeren bij de logistiek dienstverlener. De vakbondsleden wezen in een eerder stadium van de onderhandelingen over een nieuwe bedrijfs-cao het eindbod van de DSV-directie af.

Henri Janssen, bestuurder van FNV Bondgenoten: “Dit betekent dat er op dit moment geen cao meer van kracht is. Nu het eindbod is afgewezen, dient FNV Bondgenoten een actievergadering te beleggen. Deze vergadering, exclusief voor vakbondsleden, hebben we vastgesteld op zaterdag 9 november.”

De actievergadering heeft slechts één agendapunt: Het wel of niet organiseren van vakbondsacties binnen DSV Solutions. Janssen: "Wanneer de meerderheid van de aanwezige leden zich voor acties uitspreekt, dan wordt op dat moment ook bepaald welke eisen wij gaan neerleggen bij de directie van DSV. Je zou het kunnen zien als wederom een eindbod. Echter met dit verschil: nu bepalen de vakbondsleden wat daarin komt te staan. Dit heet officieel het ultimatum."

Over de vraag of DSV wel een fatsoenlijke loonsverhoging kan betalen, hoeft Janssen niet lang na te denken. "Als een bedrijf bijna 93 miljoen euro winst maakt, mag een redelijke loonsverhoging voor de trouwe werknemers die deze winst tot stand hebben gebracht, geen enkel probleem zijn."

Ultimatum

Mocht de directie van DSV Solutions niet binnen de in het ultimatum gestelde termijn de eisen uit het ultimatum inwilligen, dan hebben de vakbondsleden bij het bedrijf vervolgens de mogelijkheid hun eisen kracht bij te zetten door middel van vakbondsacties. "Welke actievormen we willen en kunnen inzetten zal ook op 9 november worden besproken", aldus Janssen.