Clicky


Schutter Reuver houdt dochtertje in gijzeling

Schutter Reuver houdt dochtertje in gijzeling
07-11-2013 13:50 | Misdaad | auteur De Redactie

REUVER(Novum) - De man die donderdagochtend het vuur opende in een wijk in het Limburgse Reuver houdt zijn 3-jarige dochtertje in gijzeling in een woning in het dorp. Dat bevestigt de politie. Naar aanleiding van de gijzeling zijn omwonenden en basisschoolleerlingen geëvacueerd.

De politie probeert met de man in contact te komen. De politie bevestigt dat bij het schietincident, even voor 09.00 uur op straat, in ieder geval één gewonde is gevallen. De vrouw, vermoedelijk zijn partner, is naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie ligt de oorzaak van het incident in de 'relationele sfeer'. De man zou ruzie met de vrouw hebben gehad.

De omwonenden en de leerlingen van de school was in eerste instantie gevraagd binnen te blijven, maar nu is toch besloten hen naar een andere plek te brengen. Waarom daartoe is besloten, kan een woordvoerder van de politie niet direct zeggen. De leerlingen en bewoners worden naar een nabijgelegen zalencentrum gebracht.

De politie vraagt nieuwsgierigen vooral niet naar de woning te komen zodat ze niet onnodig gevaar lopen. De hulpdiensten zijn bezig een informatiecentrum op te zetten waar mensen met vragen zich kunnen melden.