Clicky


Vader Reuver doodde dochtertje

Vader Reuver doodde dochtertje
07-11-2013 18:52 | Binnenland | auteur De Redactie

REUVER (Novum) - De man die zijn 3-jarige dochtertje urenlang gijzelde in een huis in Reuver, heeft het meisje vermoedelijk om het leven gebracht en daarna de hand aan zichzelf geslagen. Dat heeft de politie bekendgemaakt op een persconferentie. De twee zijn door schoten om het leven gekomen.

De man had donderdag om 09.00 uur geschoten in de wijk. Daarbij raakte zijn ex-partner gewond. Ze vertelde de politie te vrezen dat in het huis van haar ouders waar ze woonde met haar dochtertje meer slachtoffers zouden zijn. De man gijzelde later zijn dochtertje in dat huis. De schoonouders van de dader waren op dat moment niet thuis.

De man sloot zichzelf en zijn dochtertje op in het huis aan de Zonnedauw. Hij zocht zelf contact met de meldkamer in Venlo. Hij gaf aan in bezit te zijn van een uzi en een handgranaat en erkende zijn dochter te gijzelen. Hij stelde geen eisen aan de politie, maar vertelde gefrustreerd te zijn over de bezoekregeling met zijn dochter. Hij verklaarde zelfmoord te willen plegen. Vanaf 12.30 uur kon de politie geen contact meer met hem krijgen.

Een arrestatieteam viel de woning rond 14.45 uur binnen. De politie trof daarna de twee lichamen aan op de eerste verdieping van het huis. De politie hoorde tijdens de inval geen schoten. Hoe laat de vader en zijn dochter om het leven zijn gekomen, kon de politie nog niet zeggen.

De moeder van het 3-jarige meisje is geopereerd en ligt nog in het ziekenhuis. Tijdens de persconferentie was ze nog niet bij kennis. "We zullen haar op een zorgvuldige manier dit tragische nieuws brengen", aldus burgemeester Petra Dassen.

De overleden man, geboren in 1969, woonde in Roermond en was bekend bij de politie. Hij werd voor het laatst veroordeeld in 2005, maar waarvoor mag de politie niet zeggen. De familie kwam in september in het zicht van hulpverleningsinstellingen. Dat leidde tot contact tussen vader en kind.

De gemeente Beesel, waar Reuver onder valt, houdt donderdagavond een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners. Burgemeester Dassen laat weten de onrust bij de bewoners weg te willen nemen. De buurt was gedurende de gijzeling afgesloten. Ook de basisschool in Reuver werd donderdagmiddag ontruimd.