Clicky


Vier nieuwe Scania’s voor Transmyl Moeskroen

Vier nieuwe Scania’s voor Transmyl Moeskroen
08-11-2013 13:13 | SCANIA | auteur De Redactie

NEDER-OVER-HEEMBEEK(B) - Transmyl, de logistieke afdeling van de firma Mydibel, nam recent vier nieuwe Scania’s in gebruik van het type G440 LA4x2HSA.

Mydibel uit Moeskroen is een van de grootste aardappelverwerkende bedrijven in België. Het familiebedrijf werd opgericht in 1988 door Roger Mylle. Na zijn eerste stappen in de commerciële wereld te hebben gezet als verdeler van agrarische producten, richtte hij zich daarna volledig op zijn grootste passie: de aardappel.

Roger Mylle’s droom om ooit een aardappelproduct te vervaardigen werd werkelijkheid en ondertussen verwerkt het bedrijf  dagelijks zo'n 2.000 ton aardappelen tot verschillende kant-en-klare eindproducten.

Dit jaar viert Mydibel zijn 25 jarig bestaan. Door continue innovatie en investeringen kende het bedrijf een gezonde groei. Hoofdmissie voor dit familiebedrijf is het aanbieden van een breed gamma aan lekkere kwalitatieve aardappelproducten met respect voor natuur en milieu.

Transmyl vervoert aardappelen, afgewerkte aardappelproducten en zeecontainers. Onder impuls van Bruno Mylle, breidde Transmyl recent zijn vloot uit met vier nieuwe Scania’s  van het type G440 LA4x2HSA met de zuinige 13 liter Euro 5 motor met 440 pk en 2300 Nm koppel, een CG19 Highline cabine en een manuele GR905 versnellingsbak. Met deze wagens gaat de vlootgrootte van Transmyl richting de dertig stuks.

De keuze voor de comfortabele G Highline cabine lag voor de hand omdat de chauffeurs van Transmyl regelmatig overnachten op hun route. Doorslaggevend bij de keuze voor Scania is de zuinigheid, de degelijkheid en zijn duurzaamheid. Deze kwaliteiten sluiten perfect aan bij de doelstellingen van de firma.

Transmyl verzorgt zelf het onderhoud van het rollend materieel maar kan waar nodig beroep doen op de werkplaats van Scania Kuurne. Deze samenwerking verloopt uitstekend.