Clicky


Moeder herstellende na dochtermoord Reuver

Moeder herstellende na dochtermoord Reuver
08-11-2013 17:20 | Binnenland | auteur De Redactie

REUVER (Novum) - De 26-jarige vrouw die donderdag door haar ex-vriend werd neergeschoten, alvorens hij hun dochter en zichzelf vermoordde, is herstellende. De vrouw uit het Limburgse Reuver is geopereerd en verkeert niet in levensgevaar, meldt de politie. De vrouw is inmiddels bij kennis en geïnformeerd over de dood van haar dochter, laat een woordvoerder weten.

Bij het onderzoek in de woning is een machinepistool gevonden. De man had aangegeven ook een granaat te hebben, maar die is niet gevonden. De lichamen van het 3-jarige meisje en de 44-jarige man zijn inmiddels uit de woning gehaald. In de woning aan de Zonnedauw wordt nog volop onderzoek gedaan.

De man schoot rond 09.00 uur zijn ex-partner neer. Volgens het AD werd de vrouw daarna gered door een buurtbewoner. De man probeerde hen nog neer te schieten met een uzi, maar die zou op dat moment hebben gehaperd.

Daarna gijzelde de man volgens de lezing van de politie zijn dochter in het huis van zijn schoonouders, waar de vrouw met haar dochtertje woonde sinds ze de relatie had verbroken. De schoonouders waren toen niet thuis. De man zocht zelf contact met de meldkamer in Venlo en gaf aan gefrustreerd te zijn over de bezoekregeling met zijn dochter. Ook gaf hij aan zelfmoord te willen plegen.

Vanaf 12.30 uur was er geen contact meer met hem. Uiteindelijk viel de politie rond 14.45 uur binnen, waarop de vader en het kind werden gevonden. Ze waren door schoten om het leven gekomen. De overleden man woonde in Roermond en was bekend bij de politie. Hij werd voor het laatst veroordeeld in 2005. De familie kwam in september in het zicht van hulpverleningsinstellingen. Dat leidde tot contact tussen vader en kind.