Clicky


Nieuwe DAF zwaartransporttrekker voor Lubbers Transport Group

Nieuwe DAF zwaartransporttrekker voor Lubbers Transport Group
10-11-2013 20:09 | DAF | auteur De Redactie

SCHOONEBEEK - Lubbers Transport Group heeft afgelopen week een nieuwe DAF FTM XF105.510 Super Space Cab zwaartransporttrekker in gebruik genomen. De DAF wordt ingezet voor specialistisch vervoer in binnen- en buitenland en is uitgevoerd met een 16 versnellingsbak, Intarder en MX motorrem, frontzicht camerasysteem en super luxe luchtgeveerde stoelen.

Het is de eerste trekker van dit kaliber binnen de transportgroep. Vorig jaar december werd er nog een 6x4 trekker afgeleverd, maar met de komst van  deze 8x4 trekker is de transportdiversiteit van de groep aanzienlijk toegenomen.

De trekker is voorzien van een Heavy Duty koppelschoten en schuifframe. Hierdoor zijn koppelschoteldrukken tot 30 ton mogelijk en een totaal treingewicht van 150 ton. Met name in de zogenaamde Rigmoves (boortorenverhuizing) zal deze truck zijn plaats vinden.

De vloot van Lubbers Transport Group bestond uit 77 eenheden waarvan 39 van het merk DAF. Met de levering van deze zwaartransporttrekker komt het totaal aan tal DAF op 40 stuks. Met 95 gemotiveerde chauffeurs worden er dagelijks olie en gas gerelateerde materialen vervoerd binnen Nederland, en naar Italië, Denemarken en Roemenië.