Clicky


Armstrong wil honderd procent transparant zijn

Armstrong wil honderd procent transparant zijn
11-11-2013 10:35 | Sport | auteur De Redactie

(Novum) - Lance Armstrong is bereid de volledige waarheid te onthullen bij alle onderzoeken die nog volgen naar doping in het wielrennen. Dat zei de gevallen Amerikaanse renner maandag in een interview met de BBC. "Ik zal honderd procent transparant en eerlijk zijn. Ik wil er alles aan doen om dit hoofdstuk af te sluiten en verder te kunnen."

Armstrong wil echter de garantie dat iedere dopingzondaar dezelfde straf krijgt opgelegd. Veel van zijn voormalige ploeggenoten werden maar voor zes maanden geschorst. "Als iedereen de doodstraf krijgt, dan verdien ik die ook. Als iedereen een vrijbrief krijgt, dan wil ik ook worden vrijgesproken. Als iedereen zes maanden krijgt, geef mij dan ook zes maanden."

De Texaan bekende begin dit jaar in een interview met Oprah Winfrey dat hij zijn zeven overwinningen in de Tour de France dankte aan dopinggebruik. De Amerikaanse antidopingwaakhond Usada stelde eerder vast dat Armstrong het meest succesvolle dopingprogramma ooit runde in de sport, waarna zijn tourzeges hem werden afgepakt.