Clicky


Nijhof Wassink niet blij met Poolse Playboy-schaatssters

Nijhof Wassink niet blij met Poolse Playboy-schaatssters [+video]
12-11-2013 14:50 | Opmerkelijk | auteur Marcel van der Voort

RIJSSEN - Juist op het moment dat de Poolse schaatssters Marta Wojcik en Aida Bella op het ijs steeds beter gaan presteren, poseren ze erotisch in de Playboy van hun land. Ze staan er sexy bij in de schaatspakken van de Nederlandse sponsor Nijhof Wassink uit Rijssen en daar is ceo Albert Hendrikse helemaal niet blij mee.

"Daar ben ik inderdaad niet gelukkig mee. Ik vind het niks om op die manier met de bedrijfsnaam de wereld over te gaan. Toen ik merkte dat de dames in de schaatspakken poseerden viel dat niet goed", legt hij dinsdagmiddag uit aan de nieuwsredactie van Transport Online.

"Het was sjiek geweest als ze vooraf met mij hadden overlegd. Ik weet niet wat ik ze had geadviseerd, omdat ik er niet over heb nagedacht”, meldt hij. Even later: ‘Dan had ik ze toch verteld dat ze het beter niet kunnen doen."

"Ze zijn niet verplicht om met mij hierover te overleggen. Ik kan alleen het contract verbreken als ze doping gebruiken of op een verkeerde manier met de pers omgaan. Als ik ze nu op dat laatste zou aanpakken, dan is het spijkers op laag water zoeken", vindt Hendrikse.

Sportieve prestaties

"Ik kijk liever naar de sportieve prestaties van de dames- en herenschaatsers die wij sponsoren. Zeven jaar geleden zijn we met ze gestart en toen ging het niet soepel. Maar tegenwoordig doen ze het goed. Vooral op de lange baan. Ze zijn op de goede weg. Wij hebben 300 mensen in Polen werken en dat was de insteek om deze schaatsploeg te gaan sponsoren."

Ze zeggen wel eens: ‘Het maakt niet uit hoe ze over je praten, als ze maar over je praten.’ Is de publiciteit rondom de schaatssters in de Playboy daarom juist geen goede reclame voor zijn bedrijf? Hendrikse: "Op deze wijze liever niet. Hoewel zoiets in de transportbranche nog net kan."

Niet in werkplaats

"Ik zie de Playboyfoto’s van de schaatssters liever niet hangen in de werkplaats van ons bedrijf. Ook omdat ik sowieso die dingen zoals erotische kalenders of posters er niet wil. Er zijn altijd mensen die zich eraan storen."

"Ik kwam de werkplaats in en zag een naaktkalender hangen. Ik zei tegen de eigenaar: ‘Die is zo mooi, die moet je thuis ophangen.’ Of hij de kalender heeft weggehaald vraag ik mezelf af."

En als de werknemers de erotische schaatsvrouwen via Facebook gaan verspreiden? Hendrikse: "Wat de mensen op Facebook doen kan ik niet tegen houden."

Einde sponsorcontract?

“Wij gaan met de Poolse schaatsbond in overleg over deze gang van zaken”, kondigt Hendrikse aan.

Is deze erotisch actie het einde van het sponsorcontract? “Wij hebben nog een contract met ze tot en met de Olympische Winterspelen van  tot en met 23 februari 2014 in de Russische stad Sotsji. We moeten intern bepalen of we daarna verder gaan. Ik kan mezelf niet voorstellen dat de Playboypublicatie voor een kink in de kabel gaat zorgen”, besluit de baas van Nijhof Wassink.