Clicky


13 Lean and Green Logistics Awards en 14 Lean and Green Stars uitgereikt

13 Lean and Green Logistics Awards en 14 Lean and Green Stars uitgereikt
13-11-2013 10:08 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

DELFT/AMSTERDAM - Samen met Lean and Green Ambassadeur Liane Philipsen (Wim Bosman Group) reikte directeur-generaal Bereikbaarheid Lidewijde Ongering van het ministerie van Infrastructuur en Milieu vandaag 14 Lean and Green Stars, en 13 Lean and Green Logistics Awards uit tijdens de Innovatie-estafette in de RAI te Amsterdam. Het Lean and Green netwerk van Connekt bestaat nu uit 339 koplopers. 115 bedrijven die hun besparingen via de Lean and Green monitoring registreren hebben gezamenlijk inmiddels een totale reductie van 22,0% gerealiseerd, 290.134 ton CO2. Dit is bijna een verdubbeling van de besparing die eind 2012 is gerealiseerd. Met de totale Lean and Green CO2-besparing kunnen inmiddels ruim 100.000 luchtballonnen worden gevuld.

13 bedrijven ontvingen de Lean and Green Logistics Award voor hun CO2 doelstellingen op logistiek gebied, met een minimale CO₂-reductie van 20%. Deze doelstellingen dienen zij in een periode van vijf jaar te behalen.

Met de 14 Lean and Green Stars groeit het aantal Lean and Green Star Winners naar 45. Deze groep koplopers illustreert dat het behalen van de ambitieuze CO₂-doelstellingen een haalbare kaart is. Sterker nog: zij scherpen hun duurzaamheidsambities verder aan om door te gaan voor een tweede Lean and Green Star.

De Lean and Green Logistics Award Winners:

Van Reenen, A. C. Rijnberg transportservice b.v., Van Gelder Groep B.V., Aviko bv, C. van Heezik, FrieslandCampina DMV, Van Straalen de Vries Transort, D.J. Middelkoop & Zn. Nieuw-Vennep B.V., Perfetti van Melle Benelux B.V., NE Distriservice, Omrin Afvalsturing Friesland N.V., Linde Gas Benelux B.V. en PepsiCo Nederland.

Wim Berends, directeur Vrieslogistiek Van Award Winner C. van Heezik: "Wij zijn dienstverleners, dus natuurlijk sluiten wij ons aan bij innovaties zoals Lean and Green. Voor ons begint het pas bij het winnen van de Award. Want zodra je het binnen je eigen bedrijf hebt geregeld, ligt de uitdaging in de samenwerking. Ik zie dus uit naar de Lean and Green Star en het traject dat daarna komt."

De Lean and Green Star Winners:

Josemanders Transport B.V., BSH Huishoudapparaten B.V., Cornelissen Transport BV, Copex, Ploeger Logistics, Vos Transport BV, H.J. Heinz B.V., Nabuurs B.V., PLUS Retail B.V., Van Opzeeland BV, Kennis Transport & Logistics BV, Van Kessel Olie, Müller Fresh Food Logistics, Vlakglas Recycling Nederland.

“Het geeft je als koploper voldoening als je ziet dat je de geplande doelstelling voor CO2 reductie behaald hebt,” aldus directeur Cor Wittekoek van Vlakglas Recycling Nederland.

“Lean and Green is een mooi initiatief dat ons zeker motiveert om ons logistiek systeem en traject nog duurzamer te maken. Wij raden elke koploper aan om na de Lean and Green Award ook daadwerkelijk de Lean and Green Star te ambiëren. Laten we in Nederland het voorbeeld geven zodat andere landen dit programma ook gaan overnemen. Het is toch prachtig om te zien dat dit programma al in België actief is en nu binnenkort zelfs in meer landen zoals Duitsland. Als je de lat hoger kunt leggen, dan moet je dat doen!”

Lean and Green Ambassadeur Tom Tillemans van H.J. Heinz nam vandaag ook de Lean and Green Star in ontvangst uit handen van collega-Ambassadeur Liane Philipsen (Wim Bosman Group): “Voor HJ Heinz betekent dit, dat we hiermee onze, in 2010 gemaakte plannen, binnen 3 jaar hebben gerealiseerd. Het ging niet vanzelf… . Voor mij als Ambassadeur ben ik natuurlijk trots dat ook onze organisatie nu de Star in ontvangst kan nemen en dat we de daad bij het woord hebben gevoegd. Dat onze logistiek dienstverlener Nabuurs ook vandaag de Star in ontvangst neemt, geeft aan dat duurzaamheid ook op de juiste manier is ingebed bij onze logistiek partner.”

Wat Tillemans betreft blijft het niet bij een Lean and Green Star: “In Nederland zullen we verder inzetten op ketensamenwerking vanuit het netwerk van Nabuurs. De eerste stappen hebben we hier inmiddels voor gezet. De binnenvaart lane Cuijk – Rotterdam v.v. begint zich binnen Lean and Green Barge te ontwikkelen. In België en Italië zijn we Lean and Green Award winnaar en ik zet nu in om ook Lean and Green te worden in Duitsland. In lijn hiermee, en als Lean and Green Ambassadeur heb ik een oproep aan Lean and Green netwerk: wees je er van bewust dat het verbeterpotentieel binnen een individueel bedrijf relatief beperkt is, en ga daarom actief op zoek naar ketensamenwerking.”