Clicky


'Eindelijk één meetmethodiek CO2–uitstoot'

'Eindelijk één meetmethodiek CO2–uitstoot'
13-11-2013 10:16 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Green Freight Europe en Lean and Green hebben gisteren een intentieverklaring ondertekend. De twee organisaties geven hiermee gehoor aan de roep van het bedrijfsleven voor één methodiek om CO2–uitstoot te meten.

Peter van der Sterre, directeur van Green Freight Europe, en Nico Anten, managing director van Connekt, ondertekenden de intentieverklaring op de Innovatie Estafette in de RAI te Amsterdam.

Bedrijfsleven

Ondanks veel initiatieven is er nog geen uniforme meetmethodiek voor CO2–uitstoot. Green Freight Europe, hét onafhankelijke initiatief voor verbetering van de milieuprestaties van wegvervoer in Europa, zette samen met bedrijfsleven reeds een Europese meetmethode op. In Lean and Green hebben meer dan 300 bedrijven zich gecommitteerd aan twintig procent CO2–besparing. Dankzij de samenwerking creëren beide organisaties nu één meetmethodiek op basis van de Europese norm – een jarenlange wens van het bedrijfsleven.

Aanvullend

"Deze samenwerking is een logische stap", aldus Van der Sterre. "Hiermee geven Green Freight Europe en Lean and Green hun gezamenlijke ambitie aan om de CO2–uitstoot van het wegverkeer in Europa te verminderen." Anten vult aan: "Daar waar Lean and Green zich focust op bedrijven die voorop lopen, en hierdoor ‘best practices’ helpt vormen, zal Green Freight Europe zich hoofdzakelijk richten op monitoring, rapportering  en kennisverspreiding hiervan aan Europese bedrijven."

Volgens de twee organisaties werken de programma’s daarom aanvullend op elkaar. Leden van Green Freight Europe en van Lean and Green kunnen nu van elkaars programma’s profiteren.