Clicky


DSV niet akkoord met eisenpakket FNV

DSV niet akkoord met eisenpakket FNV
13-11-2013 13:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

MOERDIJK - DSV Solutions heeft woensdagmiddag aan Transport Online laten weten dat zij maandagmiddag 11 november jongstleden een ultimatum van FNV Bondgenoten heeft ontvangen waarin 16 eisen zijn geformuleerd. Slechts door vóór donderdag 14 november 2013, 12:00 uur akkoord te gaan met het volledige eisenpakket, konden acties nog voorkomen worden, aldus FNV.

"In de visie van DSV Solutions is het bedrijfseconomisch onverantwoord om in te stemmen met het totale pakket aan eisen van FNV Bondgenoten dat gekoppeld is aan het ultimatum. Het nu geëiste pakket is op hoofdlijnen vergelijkbaar met de inzet van FNV Bondgenoten bij de start van de onderhandelingen enkele maanden geleden. Toen heeft DSV Solutions ook haar visie op de haalbaarheid gedeeld en dat uitgangspunt is nu niet veranderd", laat een woordvoerder van DSV Solutions in een reactie weten.

"Wel heeft DSV Solutions in haar reactie de onderhandelingsdelegatie van de vakbond uitgenodigd voor nader overleg teneinde alsnog een voor alle partijen acceptabel akkoord te bereiken. Helaas is dit aanbod door FNV van de hand gewezen en zijn acties aangekondigd."

"Eventuele acties betreurt DSV Solutions uiteraard zeer en zij zal trachten de gevolgen voor haar klanten zoveel mogelijk te beperken. Het recht op staken inclusief de daarbij horende regels zal echter worden gerespecteerd", laat men tot slot weten.

DSV Solutions benadrukt overigens nogmaals dat de ontstane situatie geen enkele betrekking heeft op de twee andere Nederlandse divisies binnen het DSV concern, te weten DSV Road en DSV Air & Sea.