Clicky


Gemeente Barneveld kiest voor drietal HYVA/HMF kraan-kippers

Gemeente Barneveld  kiest voor drietal HYVA/HMF kraan-kippers
14-11-2013 16:22 | Overig | auteur De Redactie

BARNEVELD - Voor het beheer van de openbare ruimte heeft de Gemeente Barneveld drie nieuwe HYVA/HMF kraan-kippers in gebruik genomen. Het betreffen Scania’s P 320 DB6x2*4HNA met een EEV motor en HMF 1444Z2 in combinatie met een HYVA 2-zijdenkipper met Milieukleppen.

De voertuigen zijn zo geconfigureerd en samengesteld, samen met Scania Barneveld, dat deze inzetbaar zijn voor een breed scala aan werkzaamheden.

HYVA/HMF opbouw

De HMF1444Z2 is een kraan die opvouwbaar is met grijper en voorzien is van radiografische afstandsbediening. Tevens is de kraan voorzien van het unieke HMF EVS-Stabiliteitssysteem. De Gemeente Barneveld heeft bewust gekozen voor het EVS-Systeem om veilig te kunnen werken met de autolaadkraan en altijd onder alle omstandigheden te kunnen beschikken over de maximale capaciteit van de kraan, ongeacht steunpootposities.

De HYVA 2-zijdenkipper is een duurzame Hardox- en Domex kipper en is in zijn geheel gestraald en geschoopeerd om levensduur en kwaliteit te waarborgen. Tevens is kipper voorzien van HYVA Milieu kleppen welke van uit veiligheidsoogpunt zijn aangeschaft vanwege het verplicht afdekken van de lading.

De HYVA/HMF kraan-kippers worden ingezet  voor alle voorkomende werkzaamheden binnen de afdeling BOR van de Gemeente Barneveld.  Tevens is de auto voorzien van een DIN-plaat ten behoeve van sneeuwploeg en een hydraulische voorziening voor de zoutstrooier.

Gerard van der Bij, wagenparkbeheerder, namens de Gemeente Barneveld: "Na gunning van de opdracht zijn wij op plezierige wijze betrokken bij de uitvoering. Onze chauffeurs en monteurs zijn enkele keren ontvangen en HYVA heeft zoveel als mogelijk rekening gehouden met hun specifieke wensen. HYVA heeft  laten zien goed in te kunnen spelen op onze eisen zoals de max. hoogte van 355 cm en hoog netto-laadvermogen. Wij beschikken nu over drie volledig voor het werk uitgeruste voertuigen waarmee het voor ons fijn werken is."

De Gemeente Barneveld is gelegen op de Veluwe in de provincie Gelderland in het midden van Nederland en telt circa 54.000 inwoners, negen woonkernen en een oppervlakte van 17500 ha. Barneveld staat nationaal en  internationaal bekend om zijn Pluimveeteelt en Handel- en Huize De Schaffelaar.