Clicky


Crown migreert zijn InfoLink systeem naar de cloud

Crown migreert zijn InfoLink systeem naar de cloud
14-11-2013 17:17 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MÜNCHEN – Om klanten meer flexibiliteit en mogelijkheden voor het beheer van hun heftrucks en bestuurders te bieden, heeft Crown – één van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld – zijn InfoLink® truckbeheersysteem naar de cloud gemigreerd. Crown wil hiermee een flexibel, tweeledig platform bieden dat een eenvoudige opschaling van de software mogelijk maakt wanneer de truckbeheerbehoeften van klanten groter en complexer worden.

Crown InfoLink® is een draadloos systeem voor het beheer van heftrucks en bestuurders dat bruikbare gegevens levert aan magazijnbeheerders, om op die manier de productiviteit te maximaliseren. InfoLink® is een tweeledig platform, aangeboden door Crown, dat een flexibele aanpak mogelijk maakt voor het beheren van heftrucks en bestuurders, in lijn met de behoeften en uitdagingen van klanten. Afhankelijk van de prioriteiten en het budget van een organisatie, biedt het systeem meerdere mogelijkheden om de heftruckvloot te optimaliseren.

Het Standard-plan is het instapniveau voor bedrijven en omvat basisfuncties voor het beheer van trucks en bestuurders, zoals goedkeuring voor het gebruik van trucks door bestuurders, botsingdetectie en waarschuwingen, en realtime inzicht in de status van trucks. Het Advantage-plan biedt bedrijven de mogelijkheid om de productiviteit van bestuurders te verhogen, gepland en ongepland onderhoud te beheren en energiebronnen te optimaliseren door onder meer toe te zien op de batterijwissels en het brandstofverbruik.

“We zien dat de heftruck zich snel ontwikkelt tot het meest geavanceerde werktuig en elk onderdeel van het magazijn beïnvloedt. Modernere boordtechnologie verbetert de productiviteit van de bestuurder en maakt verbindingen mogelijk die meer inzicht bieden in de magazijnomgeving, bestuurdersproductiviteit en productstromen”, zegt Jim Gaskell, directeur Global Crown Insite™ Products van Crown Equipment.

“Crown InfoLink® helpt om betere bedrijfsbeslissingen te nemen en een hoger investeringsrendement te behalen door bruikbare informatie te benutten. Het nieuwe tweeledige platform maakt het voor organisaties eenvoudiger om met truckbeheer aan de slag te gaan. Afhankelijk van de behoeften van de klant worden er al truckbeheermogelijkheden per heftruck per dag aangeboden tegen de prijs van een kopje koffie.”

Crown’s InfoLink® systeem is bekroond met de IFOY Award 2013 in de categorie ‘heftruckoplossingen’ omdat het de onderhouds- en reparatiekosten bij Spicers met 90% verlaagde door de intralogistieke processen van deze Britse groothandel in kantoorbenodigdheden radicaal te veranderen.

“InfoLink® controleert precies wat elke truck doet, zodat we onze vloot beter kunnen beheren. Dat leidt tot aanzienlijk minder schade aan de trucks, de stellingen en het gebouw zelf. Daarnaast zijn er ook financiële voordelen, onze rekeningen voor schadeherstel zijn met 90% gedaald. Crown heeft ons dus echt geholpen de bedrijfskosten te verlagen,” zegt Bobby Arman, Operations Improvement Manager bij Spicers.

De IFOY-jury verklaarde dat de klemtoon op klantvoordeel en de bruikbaarheid van de oplossing doorslaggevend waren voor de beslissing van de jury. De implementatie van het InfoLink® truckbeheersysteem in combinatie met een nieuwe, moderne heftruckvloot leverde een belangrijk economisch voordeel voor de klant op.

Crown InfoLink, onderdeel van Crown Insite™ Productivity Suite, helpt klanten hun heftruckvloot en de totale werkzaamheden efficiëntiegericht te volgen en te beheren door bruikbare gegevens te leveren via informatieve, interactieve dashboards. Vlootbeheerders kunnen zich nu focussen op echte opportuniteiten en hoeven ze hun tijd niet te spenderen aan het ontcijferen van een hoop gegevens. Het draadloze systeem biedt besluitvormers een gebruiksvriendelijke interface aan om inzicht te krijgen in een waaier van bestuurders- en truckgegevens van de ganse vloot,  zoals batterijgebruik, botsinggeschiedenis, truckbenutting, naleving van veiligheidsvoorschriften en onderhoudsbehoeften.

De beveiligde, draadloze oplossing ondersteunt bestaande en toekomstige WLAN’s. InfoLink® is compatibel met de draadloze normen WiFi 802.11 a/b/g/n en ondersteunt verschillende protocollen voor encryptiebeveiliging. Crown InfoLink® biedt krachtige beveiligingsfuncties, zoals gegevenstoegang door middel van gebruikersnaam en wachtwoord en SSL-beveiliging (Secure Sockets Layer). Voor heftruckbestuurders wordt de toegang beheerd via pincodes of ID-kaarten, terwijl managers de machtigingen voor elke individuele bestuurder of groep controleren.