Clicky


Meevaller bezorgt ABN AMRO meer winst

Meevaller bezorgt ABN AMRO meer winst
15-11-2013 09:33 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - ABN AMRO heeft tussen juli en september bijna elf procent meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Die stijging is vooral het gevolg van een eenmalige meevaller, die voor ruim honderd miljoen euro aan de nettowinst bijdroeg, zo maakte ABN AMRO vrijdag bekend bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers.

De in 2008 genationaliseerde bank hield daardoor eind september onder de streep 390 miljoen euro over, tegen 350 miljoen vorig jaar. De winst is wel lager dan in het tweede kwartaal, toen ABN AMRO na aftrek van belastingen uitkwam op een plus van ruim vierhonderd miljoen euro.

ABN AMRO kende vorig kwartaal een eenmalige meevaller van 101 miljoen. De bank had dat bedrag eerder opzijgezet om af te kunnen schrijven op leningen die door de Griekse overheid werden gegarandeerd. Doordat ABN AMRO er alsnog in slaagde de leningen te verkopen, kwam dat gereserveerde bedrag weer vrij.

Topman Gerrit Zalm sprak in een toelichting van een 'bevredigend resultaat', ook omdat de Nederlandse economie nog steeds met 'moeilijkheden' kampt. Wel denkt Zalm dat de economie inmiddels door het diepste dal heen is. "Het consumentenvertrouwen toont eveneens een verbetering, hoewel het nog steeds negatief is", aldus de topman.