Clicky


IDS en Linde Gas bouwen eerste IDS tankstation voor LNG in Nederland

IDS en Linde Gas bouwen eerste IDS tankstation voor LNG in Nederland
15-11-2013 16:56 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Het IDS tankstation IDS Rotterdam/Botlek zal vanaf medio 2014 aan professionele transporteurs de mogelijkheid bieden nu ook Liquid Natural Gas (LNG) te tanken, naast diesel en AdBlue.

IDS gaat hiervoor een samenwerking aan met Linde Gas, specialist op het gebied van industriële gassen en engineering. Het IDS station in het Botlekgebied is het eerste door Linde Gas gestandaardiseerde LNG tankstation in Nederland.

IDS General Manager Pieter Declerck is enthousiast over de nieuwe samenwerking met Linde Gas: “Dit biedt IDS de mogelijkheid nog beter op de wensen van onze klanten in te spelen en vernieuwend te zijn in een snel veranderende markt. Rijden met LNG levert ten opzichte van diesel een aantal voordelen op: er wordt een besparing per kilometer gerealiseerd, de trucks produceren circa 50% minder geluid en de emissie van NOx, SOx, fijnstof en broeikasgassen wordt gereduceerd.”

International Diesel Service - kortweg IDS - is een divisie van Kuwait Petroleum International en levert diesel en AdBlue aan transportondernemingen, via een eigen netwerk van ca 550 tankstations in 21 landen. Met een IDS diesel tankkaart kunnen transporteurs 24/7 op veilige stations aantrekkelijk geprijsde diesel brandstof tanken. IDS stations zijn strategisch gelegen, zijn speciaal ontworpen voor vrachtwagens en alle transacties vinden plaats op een veiligheidsniveau dat verder alleen door banken en credit card maatschappijen geboden wordt.

IDS en Linde Gas hebben elkaar gevonden in het streven de emissie van schadelijke broeikasgassen zoveel mogelijk te beperken. De ontwikkelingen rond het gebruik van LNG passen volledig binnen het voornemen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen dat beide bedrijven onderschrijven. Het IDS Botlek tankstation draagt bij aan de doelstelling 50/50/500 van het Nationaal LNG Platform.

Het station IDS Rotterdam/Botlek ligt aan de Tweedweg 10 te Rotterdam, afslag “Distripark Botlek” van de A15.

Voor meer informatie over Linde Gas klikt u hier!

©Foto: Hans de Lijser Fotografie