Clicky


Komende week kans op winters weer

Komende week kans op winters weer
17-11-2013 11:34 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - De komende week klopt de winter op de deur. De minima dalen in de loop van de week naar het vriespunt en op sommige plekken kan er winterse neerslag vallen. Volgens weeronline.nl is het daarom tijd om de zomerbanden te verwisselen voor winterbanden.

Zondag en maandag is het weer nog vooral grijs, maar er zit een lagedrukgebied aan te komen. In de nacht van dinsdag op woensdag wordt dat merkbaar en komen de minima vrijwel overal uit rond het vriespunt. "Dat wordt ruiten krabben en oppassen voor gladheid", waarschuwen de meteorologen van weeronline.nl.

De dagen daarna is de kans op nachtvorst groot en liggen de maximumtemperaturen overdag rond een graad of 5. Ook valt soms wat neerslag. Vooral op de Limburgse heuvels en de Veluwe zou dat wel eens natte sneeuw kunnen zijn.

Hoe koud het precies wordt is nog niet te zeggen. Weermodellen hebben vooralsnog verschillende voorspellingen. De winter klopt dus aan de deur, maar het valt volgens weeronline.nl nog te bezien of hij het land echt binnenkomt.