Clicky


Schietpartij bij Libération

Schietpartij bij Libération
18-11-2013 13:57 | Buitenland | auteur De Redactie

PARIJS (Novum/AP) - De Franse regering heeft maandag bij kantoren van alle grote mediaorganisaties in Parijs politiebewaking ingesteld. Aanleiding is een schietpartij in de hal van het gebouw van het dagblad Libération, waarbij een 27-jarige fotoassistent door een man met een jachtgeweer ernstig werd verwond.

Kort na het incident bij Libération werden drie schoten gelost bij het hoofdkantoor van de bank Société Générale in de wijk La Défense en werd in de buurt daarvan een automobilist korte tijd door een gewapende man gegijzeld. De man dwong de gijzelaar naar de Champs-Elysées te rijden waar hij hem liet gaan.

De politie kon nog niet zeggen of er een verband is tussen de drie incidenten. Er wordt bij de Champs-Elysées onder meer gezocht met een helikopter.

De Libération-medewerker werd in de borst en een arm geraakt. De schutter wist na zijn daad te ontkomen. Volgens Fabrice Rousselot, de hoofdredacteur van Libération, zei de man gedurende de korte tijd dat hij zich in de lobby ophield geen woord.

BFM-TV meldde dat de politie beelden van de bewakingscamera's bij Libération vergelijkt met beelden van de camera's van BFM-TV van vrijdag, toen een gewapende man zich bij de televisiestudio meldde en daar journalisten bedreigde. De man nam toen de benen zonder een schot gelost te hebben.