Clicky


Jan de Lely BV Gecertificeerd voor TAPA TSR 1,2,3 en AEO

Jan de Lely BV Gecertificeerd voor TAPA TSR 1,2,3 en AEO
18-11-2013 16:03 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

GELDERMALSEN - Reeds jaren is Jan de Lely actief in het transport van hoogwaardige ladingen en confectie. In aanvulling hierop is Jan de Lely BV in 2013 voor zowel TAPA TSR 1,2,3 als AEO douane veiligheid gecertificeerd.

Op 10 juli werd Jan de Lely b.v. gecertificeerd door SGS voor Tapa TSR 1, 2 en 3. TAPA TSR 1 is de hoogte klasse van beveiligd transport voor zowel trekker /trailer/lading en bovenal de veiligheid van de chauffeur.

Het totale wagenpark omvat 100 eenheden en is compleet TSR 1 uitgerust. Zowel trekkers als trailers zijn uitgevoerd met diversen GPRS systemen en zijn 24 uur per dag onder toezicht van een externe alarm centrale.

De werking van de systemen blijft uiteraard zoveel mogelijk geheim en worden uiteraard op verzoek aan opdrachtgevers en verzekeraars uitgereikt, dit om de security te kunnen waarborgen. Er wordt alleen gebruik gemaakt van geautoriseerde en bewaakte parkeerplaatsen.

Dit geeft opdrachtgevers de mogelijkheid om te kiezen welke beveiliging men wenst.

Op 15 november werd door de Douane Duiven officieel het certificaat AEO uitgereikt. Bij een Authorised Economic Operator-status is men voor de Douane een betrouwbare partij. Een AEO-status biedt allerlei voordelen in het internationale handelsverkeer.

Tevens werd er in 2013 geïnvesteerd in 15 nieuwe Volvo trekkers volgens de laatste euro norm.