Clicky


Twee Pacton open laadbakken voor C.H. Dekker & Zn. BV.

Twee Pacton open laadbakken voor C.H. Dekker & Zn.  BV.
19-11-2013 10:05 | Trailers | auteur De Redactie

ILPENDAM - C.H. Dekker Transport uit Ilpendam nam onlangs twee Pacton open laadbakken in gebruik. De opleggers zullen ingezet worden voor het transport van staalplaten en buizen.

Vanwege de zware inzet zijn de opleggers voorzien van een UNP-160 randprofiel. In de rand zijn aan beide zijden elf stuks 8-tons bindogen geplaatst, voor het vastsjorren van de zware lading. Ook zijn aan beide zijden in het randprofiel en tegen de chassisbalken elf extra zware (100 x 100 x 8) rongkokers geplaatst, om de lading tussen vast te zetten. Tegen het kopschot, is er middels een rij rongkokers in de vloer, plek om de rongen op te bergen. Om roestvorming te voorkomen, zijn het kopschot en het randprofiel geschoopeerd.

Onder het chassis is een drietal bijzondere kisten gemonteerd. Niet alleen zorgt dit voor een grote hoeveelheid bergruimte. De deksels van de kisten doen tevens dienst als opstap voor de laadvloer en kunnen een gewicht van max. 300 kg dragen. De buitenzijde van de deksels zijn van gepolijst RVS, dit zorgt voor een strak afgewerkt uiterlijk. Verder zijn er onder het chassis een reservewielhouder en een extra opbergvoorzieningen voor rongen geplaatst.

De opleggers zijn voorzien van 3-stuks 9-tons BPW-assen met trommelremmen en Goodyear 385/65 R22,5 banden. Om slijtage aan de banden te verminderen en te kunnen spelen met de gewichtsverdeling, zijn as 1 en 3 voorzien van een aslift. Een centraal vetsmeersysteem zorgt ervoor dat de assen automatisch gesmeerd worden.

Het familiebedrijf C.H. Dekker & Zn. BV is al meer dan 60 jaar bezig in de transport en logistiek. Door de expertise en veelzijdigheid zijn ze een belangrijke schakel in de toeleveringsketen van veel gerenommeerde opdrachtgevers.

Het pakket van diensten van C.H. Dekker bestaat onder andere uit transporten van staal, hout, containers, papier en exceptioneel vervoer. Door een eigen werkplaats en ruime mogelijkheden voor op- en overslag kan men flexibel inspelen op de wensen van de klant.