Clicky


Veolia België kiest Scania Euro 6 bij de bestelling van negentwintig nieuwe stadsbussen

Veolia België kiest Scania Euro 6 bij de bestelling van negentwintig nieuwe stadsbussen
19-11-2013 10:57 | Nieuw Materieel | auteur De Redactie

NEDER-OVER-HEEMBEEK - Veolia Transport België tekende op Busworld 2013 een order voor 29 Scania Euro 6 stadsbussen. Als een van de grootste onderaannemers van de Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn, zal Veolia deze bussen voornamelijk inzetten voor interstedelijk vervoer in Vlaanderen.

Voor de bestelling van negenentwintig nieuwe stadsbussen, was Veolia op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid, zowel in dienstverlening als in het product zelf. Na grondig vergelijkend onderzoek selecteerde Veolia de Scania Citywide met lage instap als beste investering.

De Scania Citywide, door Veolia besteld in een 12-meter uitvoering, is een zeer compleet transportmiddel. De passagiers genieten van de soepele rit met gemakkelijk in- en uitstappen dankzij de verlaagde vloer. Door de flexibele opstelling verloopt de passagiersstroom comfortabeler en hebben passagiers achterin beter zicht. 

Scania ontwikkelde deze specificatie van De Lijn in nauwe samenwerking met Veolia. De bussen worden volledig conform de normen van de Lijn afgeleverd. 

Alle negenentwintig bussen worden uitgerust met een zuinige en betrouwbare Euro 6 motor en voldoen zodanig aan de hoogste eisen als het gaat over impact op het milieu. Doordat Scania al sinds 2011 ervaring heeft met de Euro 6 technologie, is een sterk fundament gelegd voor een goede ondersteuning en een hoge bedrijfszekerheid. 

Via het uitgebreide netwerk in België kan Veolia verder rekenen op tal van Scania-services zoals financiering via Scania Finance en technische ondersteuning en support voor de chauffeurs. 

De eerste van deze negenentwintig bussen wordt afgeleverd medio december 2013 en zal gaan rijden in de omgeving van Turnhout. De aflevering van de volgende tien bussen staat gepland voor februari 2014. De laatste stuks zullen einde 2014 ingezet worden.