Clicky


Principeakkoord DSV en FNV na stakingsacties

Principeakkoord DSV en FNV na stakingsacties
19-11-2013 11:48 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

MOERDIJK - Vanochtend hebben de actiecomitéleden ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao DSV Solutions (DSV). Daarmee is er een principeakkoord bereikt tussen DSV en FNV Bondgenoten.

Henri Janssen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: “De werknemers waren bereid om tot het gaatje te gaan voor koopkracht en echte banen. Het succes van hun vastberadenheid kunnen ze nu verzilveren.”

Terugdringen tijdelijke contracten

De cao krijgt een looptijd van twee jaar met in totaal een structurele loonsverhoging van 5 procent. Met DSV zijn afspraken gemaakt om het aantal flexibele arbeidscontracten terug te dringen. Janssen: “Een eerste stap is dat DSV voor 1 april 2014 tien flexwerkers een vaste baan zal geven. Daarna worden periodiek flexplekken in vaste banen omgezet.”

Ook is afgesproken dat de reiskostenvergoedingen fors omhoog gaan en dat een reisafstand van 10 kilometer of minder voortaan ook wordt vergoed. Ook de eis van werknemers om afspraken te maken over interne mobiliteit en de selectiecriteria van tijdelijke overplaatsing is ingewilligd.

Nette cao voor meer koopkracht en zekerheid over werk en inkomen

“Er waren drie stakingsdagen voor nodig, maar de directie heeft eindelijk haar oor te luisteren gelegd bij de werknemers. En terecht”, aldus Janssen. “Het bedrijf boekt mooie resultaten en tot nog toe was het verschil met collega’s bij andere bedrijven te groot. Het enige dat de werknemers willen is een nette cao met een loonstijging die hun koopkracht vergroot en meer zekerheid geeft over werk en inkomen.”

DSV Solutions Nederland maakt samen met DSV Road en DSV Air and Sea onderdeel van DSV. Bij DSV Solutions Nederland werken circa 820 mensen; het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, Beek Maastricht, Bergen op Zoom, De Moerdijk, ’s-Heerenberg, Venlo en Venray.