Clicky


Slechts beperkt vrachtverkeer mogelijk op Vredenburgplein Utrecht

Slechts beperkt vrachtverkeer mogelijk op Vredenburgplein Utrecht
20-11-2013 09:28 | Algemeen | auteur De Redactie

UTRECHT - Uit bouwkundig onderzoek is gebleken dat de zogenoemde aslast op plein Vredenburg op sommige plekken beperkt is. Dit betekent dat het plein gedeeltelijk niet toegankelijk is voor zwaar vrachtverkeer. Dit heeft consequenties voor de bevoorrading van omliggende winkels, bouwverkeer én voor de indeling van de markt die op woensdag, vrijdag én zaterdag plaatsvindt.

Voor de komende twee dagen zullen met het oog op de veiligheid tijdelijke voorzorgsmaatregelen worden getroffen zodat winkeliers, marktkooplieden en omwonenden zo min mogelijk last ondervinden van de beperkte belastbaarheid en de beperkte toegankelijkheid voor vrachtverkeer.

Maatregelen

Gedeeltes van het plein worden niet alleen afgezet, er worden borden geplaatst én medewerkers van Toezicht & Handhaving zullen er zorg voor dragen dat transport voor de bevoorrading via alternatieve en wél belastbare routes plaatsvindt. Marktkramen kunnen hierdoor tijdelijk op een andere plek op de markt komen te staan.

Op dit moment onderzoekt Stadswerken welke oplossingen er zijn om zwaardere belasting op langere termijn weer mogelijk te maken. Zo is een mogelijke oplossing bijvoorbeeld onderstempeling van de meest kwetsbare plaatsen van het Vredenburgplein, oftewel ondersteuning van de meest kwetsbare plekken door palen.