Clicky


Sterk herstel van vrachtverkeer op Brussels Airport

Sterk herstel van vrachtverkeer op Brussels Airport
21-11-2013 13:22 | Algemeen | auteur De Redactie

BRUSSEL - Zoals de afgelopen maanden al duidelijk werd, herstelt het vrachtvervoer op Brussels Airport zich langzaam maar zeker. In oktober was er voor het eerst in 13 maanden weer een groei waar te nemen in het vrachtvervoer.

Alle segmenten deden het beter dan vorig jaar en de totale hoeveelheid vracht steeg met 4,4%. Het aantal vluchten bleef wel nog achter op dat van vorig jaar, maar de beladingsgraad lag een heel stuk hoger. In de maand november starten bovendien een aantal nieuwe routes waardoor verwacht wordt dat deze trend zich verder zal zetten.

Tijdens de afgelopen weken hebben diverse luchtvaartmaatschappijen hun plannen voor 2014 al aangekondigd. Brussels Airlines herstart Athene en gaat meer vliegen op Tel Aviv en Corsica. Jetairfly gaat vanaf Brussels Airport naar Miami, Tel Aviv en Istanbul vliegen, Thomas Cook Airlines naar Split, en Sun Express naar Izmir. US Airways opent een seizoensvlucht naar Charlotte (North Carolina) met vele doorverbindingen binnen de VS. Vueling introduceert zeven nieuwe bestemmingen (Rome, Venetië, Lissabon, Porto, Ibiza, Palma de Mallorca en Santiago de Compostela) en easyJet twee nieuwe bestemmingen (Bordeaux en Napels). bmi regional herintroduceert twee dagelijkse vluchten naar Newcastle.

Passagiers
Met 1,7 miljoen passagiers noteert Brussels Airport voor oktober 2013 een stijging van 1,3% ten opzichte van oktober 2012. Tijdens de eerste tien maanden van dit jaar mocht de luchthaven 16,5 miljoen reizigers verwelkomen, goed voor een groei van 0,5%.

Het aantal in Brussel opstappende passagiers stijgt met 1,0%. Het aantal vertrekkende transfer- en transitpassagiers stijgt met 4,4% en is dus bezig aan een remonte.

De best presterende segmenten in oktober zijn de low fare activiteiten en de reguliere Europese lijndiensten. Ook het lange afstandsverkeer toont in oktober weer een stijging.

Vliegtuigbewegingen
Het aantal vliegtuigbewegingen daalt 3,9%, waarvan de passagiersvluchten met 4,3% omdat er grotere toestellen worden ingezet.