Clicky


Krone levert honderd ferrymega's aan Olof MTT

Krone levert honderd ferrymega's aan Olof MTT
21-11-2013 14:23 | Trailers | auteur De Redactie

Recent nam trailerspecialist Olof MTT de laatste van een serie van honderd megatrailers in ontvangst van Krone Trailer B.V. Het is voor het eerst dat Olof MTT Krone trailers in het wagenpark opneemt, dat bestaat uit circa 350 getrokken eenheden.

Olof MTT is een relatief jong bedrijf dat zich snel heeft gespecialiseerd in het vervoer van volumegoederen naar voornamelijk de Britse eilanden. Het was de oprichters van het bedrijf opgevallen dat het voor verladers vrijwel niet mogelijk was om volumineuze goederen snel per trailer vervoerd te krijgen naar Engeland. Dit kwam omdat de gevestigde namen in het wegvervoer zich voor het ferrywerk niet wensten toe te leggen op een enkele trailermaat die wordt gekenmerkt door een binnenwerkse hoogte van drie meter en kleinere wielen. Hiervoor is een lager trekkerchassis vereist. Zo vond Olof MTT het bekende gat in de markt.

Jaren van groei volgden, waarna de crisis zich deed gelden. Olof MTT wist door ook in andere segmenten van het wegvervoer actief te worden het hoofd boven water te houden. Inmiddels is de Britse economie weer voldoende gezond. "Mede daardoor besloten we een deel van het trailerpark bijtijds te vervangen", legt directeur René Louwers uit.

In eerste instantie ging het om vijftig trailers, die dit jaar door Krone aan Olof MTT zijn geleverd. In de loop van dit jaar bleek het Olof MTT verstandig  om nog eens  vijftig trailers toe te voegen, dus werden het er dit jaar honderd. "Krone kon er heel goed op inspelen. Niet alleen op onze toch wat andere specificatie, maar ook op de door ons gewenste manier van afleveren", aldus René Louwers. "We waren vooral tevreden over de manier waarop Krone alles met ons afstemde. Het mag voor zich spreken dat de trailer die ze ons aanboden, in alle opzichten aan onze eisen voldeed."

René Louwers benadrukt dat toen de beslissing om een groot aantal trailers te vervangen opdoemde, de directie van Olof MTT alle opties open hield. "We wisten dus echt niet welk merk we gingen kiezen. Krone had de beste papieren en heeft onze vermoedens bevestigd dat dit voor ons de juiste leverancier is."

De trailers van Olof MTT gaan in principe zeven jaar mee en ze rijden circa 65.000 kilometer per jaar. "Dat is geen schokkend kilometrage. Het heeft alles te maken met het relatief langdurige verblijf elke rit weer op de veerboot."

Het onderhoud aan de mega ferrytrailers heeft Olof MTT uitbesteed aan onafhankelijke specialisten in het Rotterdamse havengebied.